Ingredients
-
Kip marinade
-
400 gram kipfilet
-
1 rode peper
-
1 eetlepel citroensap
-
4 eetlepel ketjap
-
1 sjalot
-
1 teen knoflook
-
Scheutje olijfolie
-
Extra
-
400 gram Thaise groenten
-
1 komkommer
-
1 zak kroepoek
-
4 eieren
-
Halve zak Kokki Dwaja Gado Gado speciaal
-
Directions
Gemarineerde kip met Thaise groenten!
Iedereen kent natuurlijk Gado Gado. Een Indonesisch gerecht met een mix van groenten, gebakken ei, kroepoek en pindasaus.
Wij hebben een afgeleide versie hiervan gemaakt met verrukkelijke gemarineerde kip.
Om goed te kunnen wokken is het altijd fijn om een goede wokpan te gebruiken. De Primecook pannen zijn geweldig daarvoor.
Hierin bakte we de gemarineerde kip. Om een snelle maaltijd te creëren, gebruiken we een kant en klaar zak Thaise groenten, en een makkelijke pindasaus. Soms heb je ook geen zin om uren in de keuken te staan.
De kip en groenten lekker gewokt en geserveerd met komkommer, kroepoek, pindasaus en natuurlijk een gebakken eitje.
Steps
1
Done
5 minuten2 minu
|
Marinade voor kipSnijd het sjalotje, rode peper en knoflookteen fijn. |
2
Done
Minimaal 60 minuten
|
KipSnijd de kipfilet in kleine blokjes, roer deze door de marinade en zet afgedekt in de koelkast. Hoe langer je de kip in de marinade hoe lekkerder. |
3
Done
2 minuten
|
KomkommerWas de komkommer goed. Halveer in lengterichting en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. |
4
Done
4 minuten
|
KipWok de kip goed gaar in de wokpan. Dek het even af met wat aluminiumfolie en houd desnoods even warm in de oven. |
5
Done
6 minuten
|
Thaise groentenWok de groenten in de wokpan. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. |
6
Done
3 minuten
|
PindasausMaak de pindasaus, voeg de hoeveelheid water . Volg gebruiksaanwijzing op het pak. |
7
Done
2 minuten
|
EierenBak de eieren in de koekenpan. |
8
Done
1 minuut
|
SamenvoegenVoeg de kip bij de groenten en bak deze samen even door, tot de juiste temperatuur. |
9
Done
1 minuutGemarineerde kip met Thaise groenten.
|
ServerenServeer de kip met groenten op een schaal. |