0 0
MonChou sloffentaart met kersen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
250 gram speltbloem
2 tl bakpoeder
180 gram roomboter ongezouten
70 gram Suiker
50 gram donkere basterdsuiker
1 eidooier
2 eetlepel citroenrasp
Snuf zout
Monchou room
100 gram MonChou
100 ml slagroom
3 eetlepel poedersuiker
1/2 zakje klopfix
Extra
1 blikje kersen uit blik
250 gram amandelspijs

MonChou sloffentaart met kersen

Werkelijk een geweldige combinatie!

Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Monchou room

  • Extra

Directions

Share

MonChou sloffentaart met kersen, een onweerstaanbaar lekker recept!

Ben jij ook zo dol op MonChoutaart? Dan moet je deze MonChou sloffentaart met kersen echt eens proberen! Een heerlijke sloffenbodem, een romige laag MonChou-room en zoete kersen maken dit taartje tot een ware traktatie. Elke keer proberen wij een nieuwe variant, en we kunnen met zekerheid zeggen: dit is een geslaagd recept!

Wat maakt deze MonChou sloffentaart zo bijzonder?

Het geheim zit in de combinatie van smaken en structuren. De sloffenbodem is lekker stevig en licht krokant, dankzij een laagje amandelspijs. De luchtige MonChou-room zorgt voor een romige smaak, terwijl de kersen een frisse, zoete touch geven. Een perfecte balans die elke hap onweerstaanbaar maakt!

Hoe maak je sloffendeeg?

Het maken van sloffendeeg is eenvoudiger dan je denkt! Je hoeft alleen maar de ingrediënten te mengen en het deeg in een bakvorm te drukken. Wat een sloffentaart uniek maakt, is de toevoeging van amandelspijs op de bodem. Voor deze taart gebruiken we een springvorm, zodat het er extra feestelijk uitziet. Bovendien heeft niet iedereen een sloffenvorm in huis, dus dit recept kan echt iedereen maken!

Zelf amandelspijs maken

Wist je dat je amandelspijs heel makkelijk zelf kunt maken? Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar met amandelmeel, suiker en ei maak je het eenvoudig zelf. Wij hadden nog wat amandelfrangipane over en dat werkt ook perfect voor deze MonChou sloffentaart!

MonChou-room: romig en luchtig

Terwijl de bodem in de oven staat, ga je aan de slag met de MonChou-room. Dit is super eenvoudig te maken met MonChou kaas, slagroom en poedersuiker.Wil je de room extra stevig? Voeg dan een zakje Klopfix toe.

Deze MonChou vulling is heerlijk romig en vormt de perfecte basis voor het fruit.

Kersen of ander fruit?

Wij gebruiken zoete kersen uit blik, maar je kunt deze MonChou sloffentaart ook variëren met ander fruit, zoals: aardbeien, mango, blauwe bessen en frambozen. Zo kun je elke keer een nieuwe, verrassend lekkere MonChoutaart maken!

Meer heerlijke MonChou taartjes proberen?

Ben jij een echte MonChou liefhebber? Dan hebben we nog een paar heerlijke taartrecepten die je zeker eens moet proberen! Speculaas Monchoutaart, Pistache Monchoutaart, Cranberry monchoutaart of de Tiramonchou taart met aardbeien.

Wil jij zelf aan de slag met deze MonChou sloffentaart met kersen? Deel je creatie met ons en geniet van elke hap!

Steps

1
Done

Bodem

Meng alle ingrediënten tot een compact deeg.
Leg dit in een ingevette springvorm (20 cm) en druk ietsje aan.

2
Done

Amandelspijs

Je kunt een pakje kopen en om het soepel te maken 2 eetlepel water toevoegen.
Amandelspijs zelf maken:
Meng 100 gram amandelmeel met 100 gram fijne kristalsuiker of poedersuiker.
Voeg hier een klein ei toe en meng tot een compacte bal. Extra citroenrasp erdoor is lekker.
Laat de spijs een paar uur rijpen in de koelkast.

Leg een laagje spijs op de slofbodem, laat de buitenrand vrij.

3
Done
25 minuten

Oven

Bak de bodem 25 minuten op 180°Celsius.
Laat de bodem afkoelen.

4
Done

Room

Klop de slagroom met en poedersuiker romig. Klop de MonChou erdoor.
Zorg dat de MonChou op kamertemperatuur is. Eventueel even op een kopje met kokend water leggen.
Laat het een paar uur opstijven in de koelkast.

5
Done

Taart maken

Schep de kersen in het midden van de taart.
Spuit met een spuitzak mooie toefjes.

6
Done

Tip

Mocht je nog iets van de het sloffen deeg overhouden dan kun je kleine mini slofjes maken. Hier heb je wel de vormpjes voor nodig.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaise rode curry met zalm
previous
Thaise rode curry met zalm
amandel frangipane
next
Amandel frangipane
Thaise rode curry met zalm
previous
Thaise rode curry met zalm
amandel frangipane
next
Amandel frangipane

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here