Ingredients
-
2 grote tomaten
-
Stukje komkommer
-
Handje rucola
-
2 plakjes parmaham
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje olijfolie
-
Tomaten mayonaise
-
6 kerstomaat
-
1/2 theelepel chiliflakes
-
8 blaadjes verse basilicum
-
1 theelepel dijonmosterd
-
Scheutje olijfolie
Directions
Zomers genieten doe je met deze tomaten carpaccio BLT! Met de lekkerste en sappigste tomaten die nu in het seizoen zijn, eten we elke week wel iets met tomaten. Als de temperatuur stijgt, is een frisse tomatensalade natuurlijk heerlijk. Deze tomaten carpaccio BLT hadden we al een tijdje in gedachten en terwijl we de tomaatjes heel dun aan het snijden waren, bedacht ik dat een hartige en krokante twist wel heel lekker zou zijn. Er lagen nog komkommers en sla in de koelkast om het extra smaakvol te maken. Wij zeggen: missie geslaagd!
Onze eerste BLT, oftewel bacon, lettuce, tomato, aten we in Amerika. Daar zie je deze heerlijke sandwiches overal. Het water loopt ons al in de mond. Hoe we deze BLT in de carpaccio verwerken, lees je hieronder.
Allereerst gebruiken we mooie, grote tomaten. Ze mogen wel ietsje stevig zijn, maar natuurlijk lekker rijp. Na het snijden deppen we de tomaten af met wat keukenpapier, anders komt er veel vocht vrij. Dun gesneden komkommer is een heerlijke toevoeging. Een salade van aangemaakte rucola erop en natuurlijk de lekkere krokante Parmaham maken het af.
Krokante parmaham
Dat krokante is trouwens makkelijk te maken. Even grillen in de oven en goed laten uitlekken. Zo blijft er een heerlijk knapperig stukje over.
Tomaten mayonaise
Voor deze tomaten carpaccio BLT hebben we de perfecte dressing: een verrukkelijke tomatenmayonaise. Hier gebruiken we geen ei zoals bij de meeste mayonaises, maar een vegan versie. Tomaatjes lepel je uit want je wilt niet te veel vocht in de dressing. Deze pureer je samen met pittige chili, zout, peper, basilicumblaadjes en natuurlijk een flinke scheut olijfolie. Deze zalige saus is overal voor te gebruiken.
Kortom, deze tomaten carpaccio BLT is een feestje op je bord! Eet smakelijk en geniet van de zomer!
Hieronder nog meer zomerse recepten met tomaten. Tomaten burrata salade
Gegratineerde tomaten uit de oven
Steps
1
Done
2 minuten
|
Tomaten komkommerSnijd de tomaten in dunne plakjes. |
2
Done
2 minuten
|
RucolaMeng de rucola met ietsje zout, peper en olijfolie. |
3
Done
10 minuten
|
ParmahamRooster de plakjes parmaham op een bakblik op 200 °C. |
4
Done
2 minuten
|
PijnboompittenExtra lekker wanneer je de pijnboompitten even roostert in de pan. |
5
Done
5 minuten
|
Tomaten mayonaiseHalveer de tomaatjes en lepel de zaden en het vocht eruit. |
6
Done
|
ServerenGebruik een mooi bord. Leg hierop de plakjes tomaat en komkommer. Daarop de sla. |