0 0
Tomaten carpaccio BLT

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 grote tomaten
Stukje komkommer
Handje rucola
2 plakjes parmaham
1 eetlepel pijnboompitten
Naar smaak zout en peper
Scheutje olijfolie
Tomaten mayonaise
6 kerstomaat
1/2 theelepel chiliflakes
8 blaadjes verse basilicum
1 theelepel dijonmosterd
Scheutje olijfolie

Tomaten carpaccio BLT

Lekker zomers!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Tomaten mayonaise

Directions

Share

Zomers genieten doe je met deze tomaten carpaccio BLT! Met de lekkerste en sappigste tomaten die nu in het seizoen zijn, eten we elke week wel iets met tomaten. Als de temperatuur stijgt, is een frisse tomatensalade natuurlijk heerlijk. Deze tomaten carpaccio BLT hadden we al een tijdje in gedachten en terwijl we de tomaatjes heel dun aan het snijden waren, bedacht ik dat een hartige en krokante twist wel heel lekker zou zijn. Er lagen nog komkommers en sla in de koelkast om het extra smaakvol te maken. Wij zeggen: missie geslaagd!

Onze eerste BLT, oftewel bacon, lettuce, tomato, aten we in Amerika. Daar zie je deze heerlijke sandwiches overal. Het water loopt ons al in de mond. Hoe we deze BLT in de carpaccio verwerken, lees je hieronder.

Allereerst gebruiken we mooie, grote tomaten. Ze mogen wel ietsje stevig zijn, maar natuurlijk lekker rijp. Na het snijden deppen we de tomaten af met wat keukenpapier, anders komt er veel vocht vrij. Dun gesneden komkommer is een heerlijke toevoeging. Een salade van aangemaakte rucola erop en natuurlijk de lekkere krokante Parmaham maken het af.

Krokante parmaham

Dat krokante is trouwens makkelijk te maken. Even grillen in de oven en goed laten uitlekken. Zo blijft er een heerlijk knapperig stukje over.

Tomaten mayonaise 

Voor deze tomaten carpaccio BLT hebben we de perfecte dressing: een verrukkelijke tomatenmayonaise. Hier gebruiken we geen ei zoals bij de meeste mayonaises, maar een vegan versie. Tomaatjes lepel je uit want je wilt niet te veel vocht in de dressing. Deze pureer je samen met pittige chili, zout, peper, basilicumblaadjes en natuurlijk een flinke scheut olijfolie. Deze zalige saus is overal voor te gebruiken.

Kortom, deze tomaten carpaccio BLT is een feestje op je bord! Eet smakelijk en geniet van de zomer!

Hieronder nog meer zomerse recepten met tomaten. Tomaten burrata salade

Tomaten tartaar met burrata

Gegratineerde tomaten uit de oven 

 

 

 

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Tomaten komkommer

Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Dep het ergste vocht eraf met keukenpapier.
Snijd de komkommer in dunne plakjes.

2
Done
2 minuten

Rucola

Meng de rucola met ietsje zout, peper en olijfolie.

3
Done
10 minuten

Parmaham

Rooster de plakjes parmaham op een bakblik op 200 °C.
Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Kijk wel regelmatig.
Je kunt ook een airfryer gebruiken.
Leg de gebakken plakjes na het bakken op keukenpapier.

4
Done
2 minuten

Pijnboompitten

Extra lekker wanneer je de pijnboompitten even roostert in de pan.

5
Done
5 minuten

Tomaten mayonaise

Halveer de tomaatjes en lepel de zaden en het vocht eruit.
De tomaat doe je in een bakje samen met chiliflakes, basilicumblaadjes, Dyon mosterd en olijfolie. Even pureren en de mayonaise is klaar.

6
Done

Serveren

Gebruik een mooi bord. Leg hierop de plakjes tomaat en komkommer. Daarop de sla.
Hierover pijnboompitten, gebroken krokante parmaham en tomaat mayonaise.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pistache monchoutaart
previous
Pistache monchoutaart
Butter Chicken gehaktballetjes
next
Butter chicken gehaktballetjes
pistache monchoutaart
previous
Pistache monchoutaart
Butter Chicken gehaktballetjes
next
Butter chicken gehaktballetjes

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here