Ingredients
-
Vulling
-
4 grote Appel
-
1 eetlepel Kaneel
-
4 eetlepel Citroensap
-
Deeg
-
300 gram BloemKoude
-
225 gram Roomboter
-
1 theelepel Bakpoeder
-
75 gram Suiker
-
1 eieren
-
Optioneel
-
200 gram ricotta kaas
-
2 eetlepel Poedersuiker
-
Van 1 citroen citroenrasp
-
Extra
-
1 eetlepel Poedersuiker
Directions
Appel kruimeltaart met ricotta!
Na het succes van onze pruimen kruimeltaart kon je er op wachten. Een nieuwe versie was snelgemaakt. Het fijne van dit recept is dat deze met 15 minuten in de oven staat. Niet al te veel ingewikkelde ingrediënten en wat zeker een voordeel is dat je geen mixer nodig hebt. Dit zie je in het filmpje!
Wat de meeste tijd kost is het schillen van de appels en nu moet ik zeggen dat is niet heel moeilijk. We persen er wat citroensap door en een theelepel kaneel. Wij vinden dat dit echt hoort bij een appeltaart. De droge ingrediënten meng je lekker door elkaar totdat je een compact kruimeldeeg hebt. Als extraatje hebben we een bakje ricotta gemengd met citroen rasp en wat poedersuiker en op de bodem gesmeerd. Je kunt dit eventueel achterwege laten. Deze vulling gebruiken we ook voor de cannoli Siciliani. Psst als je deze lekkernij niet kent uit Sicilië kijk dan snel naar het recept. Een topper namelijk.
Deze verrukkelijke appel kruimeltaart met ricotta was hier in no time op en iedereen was enthousiast. Dit taartje hebben we dit keer gebakken in een vierkant blik. Het voordeel is dat je hier makkelijke vierkantjes van kunt snijden. En wanneer je een groot gezelschap hebt verdubbel je het recept en maakt een grote plaat.
Liever een puntje taart dan stort je het deeg in een ronde vorm. De vormen met een losse bodem zijn extra handig.
Nog meer lekkers met appel
In onze categorie appeltaart hebben we inmiddels van alles gemaakt. Krijg je bijvoorbeeld veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken dan ga je voor appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is altijd fantastisch. José maak je altijd blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in een Lochem gegeten en werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een extra groot stuk van. Wanneer je appel intikt op de website dan weten we zeker dat je nog veel meer lekkers vindt.
Steps
1
Done
5 minuten
|
AppelSchil de appels en snijd deze in kleine blokjes. |
2
Done
2 minuten
|
RicottaRoer twee eetlepel poedersuiker en rasp van een citroen door de ricotta. |
3
Done
|
BakvormWij gebruiken een vierkante bakblik van 25 cm bij 20 cm. |
4
Done
5 minuten
|
DeegRoer de bakpoeder, suiker door de bloem. |
5
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenZet de hete lucht oven op 190°. |
6
Done
|
Bakblik vullenNeem twee derde van het kruimeldeeg en stort dit in het blik. |
7
Done
45 minuten
|
OvenZet 45 minuten in de voorverwarmde oven van 190°. |
8
Done
|
Serveren |