0 0
Appel kruimeltaart met ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
4 grote Appel
1 eetlepel Kaneel
4 eetlepel Citroensap
Deeg
300 gram Bloem Koude
225 gram Roomboter
1 theelepel Bakpoeder
75 gram Suiker
1 eieren
Optioneel
200 gram ricotta kaas
2 eetlepel Poedersuiker
Van 1 citroen citroenrasp
Extra
1 eetlepel Poedersuiker

Appel kruimeltaart met ricotta

Lekker makkelijk!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Vulling

  • Deeg

  • Optioneel

  • Extra

Directions

Share

Appel kruimeltaart met ricotta!

Na het succes van onze pruimen kruimeltaart kon je er op wachten. Een nieuwe versie was snelgemaakt. Het fijne van dit recept is dat deze met 15 minuten in de oven staat. Niet al te veel ingewikkelde ingrediënten en wat zeker een voordeel is dat je geen mixer nodig hebt. Dit zie je in het filmpje!
Wat de meeste tijd kost is het schillen van de appels en nu moet ik zeggen dat is niet heel moeilijk. We persen er wat citroensap door en een theelepel kaneel. Wij vinden dat dit echt hoort bij een appeltaart. De droge ingrediënten meng je lekker door elkaar totdat je een compact kruimeldeeg hebt. Als extraatje hebben we een bakje ricotta gemengd met citroen rasp en wat poedersuiker en op de bodem gesmeerd. Je kunt dit eventueel achterwege laten. Deze vulling gebruiken we ook voor de cannoli Siciliani. Psst als je deze lekkernij niet kent uit Sicilië kijk dan snel naar het recept. Een topper namelijk.

Deze verrukkelijke appel kruimeltaart met ricotta was hier in no time op en iedereen was enthousiast. Dit taartje hebben we dit keer gebakken in een vierkant blik. Het voordeel is dat je hier makkelijke vierkantjes van kunt snijden. En wanneer je een groot gezelschap hebt verdubbel je het recept en maakt een grote plaat.
Liever een puntje taart dan stort je het deeg in een ronde vorm. De vormen met een losse bodem zijn extra handig.

Nog meer lekkers met appel

In onze categorie appeltaart hebben we inmiddels van alles gemaakt. Krijg je bijvoorbeeld veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken dan ga je voor appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is altijd fantastisch. José maak je altijd blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in een Lochem gegeten en werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een extra groot stuk van. Wanneer je appel intikt op de website dan weten we zeker dat je nog veel meer lekkers vindt.

Steps

1
Done
5 minuten

Appel

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.
Schep er citroensap en kaneel door.
Zet apart.

2
Done
2 minuten

Ricotta

Roer twee eetlepel poedersuiker en rasp van een citroen door de ricotta.

3
Done

Bakvorm

Wij gebruiken een vierkante bakblik van 25 cm bij 20 cm.
Je kunt ook een ronde bak vorm van 25 cm doorsnee gebruiken.
Smeer ietsje boter in het blik.
Knip een bakpapier op maat en leg dit er in. Door de boter blijft het mooi zitten.

4
Done
5 minuten

Deeg

Roer de bakpoeder, suiker door de bloem.
Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met een ei toe.
Kneed met de vingers goed zodat je een compact maar kruimelig deeg krijgt.

5
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Zet de hete lucht oven op 190°.

6
Done

Bakblik vullen

Neem twee derde van het kruimeldeeg en stort dit in het blik.
Druk goed aan met een lepel of een onderkant van een glas.
Smeer/ schep hier op het ricottamengsel. Hier op de appeltjes en eindig met het laatste beetje kruimeldeeg.

7
Done
45 minuten

Oven

Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven van 190°.

8
Done

Serveren

Wanneer je de taart ietsje laat afkoelen kun je het mooi uit het blik halen.
Serveer met wat extra poedersuiker erop. Ook lekker met een schepje vanille-ijs wanneer de taart nog warm is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoen brood
previous
Pompoen brood
bruschetta burrata met bevroren tomaat
next
Bruschetta burrata met bevroren tomaat
pompoen brood
previous
Pompoen brood
bruschetta burrata met bevroren tomaat
next
Bruschetta burrata met bevroren tomaat

Add Your Comment