Ingredients
-
1 stokbrood
-
50 ml Olijfolie
-
Bakje Pesto basilicum
-
5 mini mozzarella bolletjes
-
1 teentje knoflook
-
50 gram rucola
-
5 kleine tomaatjes
-
10 blaadjes verse basilicum
-
Beetje Zwarte peper
Directions
Crostini krans!
Niet alleen met kerst maar ook met Oud & Nieuw zijn wij dol op bruschetta’s en crostini. Omdat we nog lekker in de feest stemming zijn hebben we een crostini krans gemaakt. Stiekem zijn we er een beetje verliefd op. De kleuren zijn vanzelfsprekend de Italiaanse kleuren. Het mooie groene van de zelfgemaakte basilicum pesto, het wit van de mozzarella en het rode van de tomaat. Onze favoriete smaken en deze vind je veel terug deze maand.
Foodie friend
Deze krans hebben we al in augustus gemaakt. Niet alleen, maar samen met heel veel andere Foodies voor de kersteditie van @Foodiesmagazine! Wij kozen deze crostini’s als laatste recept als foodie friend dit jaar omdat ze helemaal in Italiaanse sferen zijn.
Perfect als hapje bij de borrel of als klein voorgerechtje. Bovendien is het super makkelijk te maken en met een krans van rucola er onder waanzinnig leuk om te presenteren.
Laat je ons weten wanneer deze leukerds hebt gemaakt? Door middel van een tag zien we deze dan terug.
Crostino of bruschetta
Wij scheren ze vaak over één kam maar er is wel degelijk verschil tussen deze twee. Crostini’s zijn vaak wat dunner en hebben andere toppings dan de simpele bruschetta. Een crostini wordt pas na het roosteren besprenkeld met olijfolie terwijl een bruschetta voordat hij de oven ingaat. Crostini zijn vaak gemaakt van dun gesneden stokbrood zoals vandaag. We hebben ze wel eerst in een badje van olijfolie gedaan, dus gaat deze theorie weer niet op.
Bruschetta zijn vaak gemaakt van wat grover brood. Ach daar de naam maakt eigenlijk niet zoveel uit een ding is zeker ze smaken verrukkelijk ! Hier een filmpje!
Onze carpaccio krans en bresaola kerstkrans vallen ook in categorie leuk, lekker en makkelijk!
Ook heel leuk om met kerst te maken om te maken is de zalm bladerdeeg krans of de kerstkrans van bladerdeeg met pesto, tomaat en mozzarella. Zalm kerstkrans of de pesto broodkrans! De keuze is reuze.
Steps
1
Done
|
Zelfgemaakte basilicum pestoWil je zelf gemaakte basilicum pesto maken kijk dan bij de link in het verhaal. Zelf gemaakt is wel altijd het allerlekkerste maar wij snappen dat je met kerst een kant en klaar bakje koopt. |
2
Done
|
StokbroodSnijd het stokbrood in dunne plakken. |
3
Done
|
KnoflookSchraap met een knoflook teentje even over de geroosterde broodjes. |
4
Done
|
Basilicum pestoSmeer op elk broodje een beetje pesto. |
5
Done
|
KransNeem een mooi bord en maak een krans van rucola. |