0 0
Crostini krans

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stokbrood
50 ml Olijfolie
Bakje Pesto basilicum
5 mini mozzarella bolletjes
1 teentje knoflook
50 gram rucola
5 kleine tomaatjes
10 blaadjes verse basilicum
Beetje Zwarte peper

Crostini krans

Wit Groen & Rood
Italiaanser kan het niet!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Crostini krans!

Niet alleen met kerst maar ook met Oud & Nieuw zijn wij dol op bruschetta’s en crostini.  Omdat we nog lekker in de feest stemming zijn hebben we een crostini krans gemaakt. Stiekem zijn we er een beetje verliefd op. De kleuren zijn vanzelfsprekend de Italiaanse kleuren. Het mooie groene van de zelfgemaakte basilicum pesto,  het wit van de mozzarella en het rode van de tomaat. Onze favoriete smaken en deze vind je veel terug deze maand.

Foodie friend

Deze krans hebben we al in augustus gemaakt. Niet alleen, maar samen met heel veel andere Foodies voor de kersteditie van @Foodiesmagazine!  Wij kozen deze crostini’s als laatste recept als foodie friend dit jaar omdat ze helemaal in Italiaanse sferen zijn.

Perfect als hapje bij de borrel of als klein voorgerechtje. Bovendien is het super makkelijk te maken en met een krans van rucola er onder waanzinnig leuk om te presenteren.

Laat je ons weten wanneer deze leukerds hebt gemaakt? Door middel van een tag zien we deze dan terug.

Crostino of bruschetta

Wij scheren ze vaak over één kam maar er is wel degelijk verschil tussen deze twee. Crostini’s zijn vaak wat dunner en hebben andere toppings  dan de simpele bruschetta. Een crostini wordt pas na het roosteren besprenkeld met olijfolie terwijl een bruschetta voordat hij de oven ingaat. Crostini zijn vaak gemaakt van dun gesneden stokbrood zoals vandaag. We hebben ze wel eerst in een badje van olijfolie gedaan, dus gaat deze theorie weer niet op.
Bruschetta zijn vaak gemaakt van wat grover brood. Ach daar de naam maakt eigenlijk niet zoveel uit een ding is zeker ze smaken verrukkelijk ! Hier een filmpje!

Onze carpaccio krans en bresaola kerstkrans vallen ook in categorie leuk, lekker en makkelijk!

Ook heel leuk om met kerst te maken om te maken  is de zalm bladerdeeg krans of de kerstkrans van bladerdeeg met pesto, tomaat en mozzarella. Zalm kerstkrans of de pesto broodkrans! De keuze is reuze.

 

Steps

1
Done

Zelfgemaakte basilicum pesto

Wil je zelf gemaakte basilicum pesto maken kijk dan bij de link in het verhaal. Zelf gemaakt is wel altijd het allerlekkerste maar wij snappen dat je met kerst een kant en klaar bakje koopt.

2
Done

Stokbrood

Snijd het stokbrood in dunne plakken.
Wij smeren of gieten er altijd olijfolie op en bakken of grillen ze in een grillpan of Panini maker.
Je kunt ze ook roosteren in de oven. Ongeveer 15 minuten op 200°.

3
Done

Knoflook

Schraap met een knoflook teentje even over de geroosterde broodjes.

4
Done

Basilicum pesto

Smeer op elk broodje een beetje pesto.
Beleg elk broodje met een half mini bolletje mozzarella en half tomaatje.
Een vers blaadje basilicum erbij en klein beetje zwarte peper.

5
Done

Krans

Neem een mooi bord en maak een krans van rucola.
Hier op verdeel je de crostini.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tiramisu zuccotto
previous
Tiramisu zuccotto
Tomaten tartaat
next
Tomaten tartaar met burrata
Tiramisu zuccotto
previous
Tiramisu zuccotto
Tomaten tartaat
next
Tomaten tartaar met burrata

Add Your Comment