Ingredients
-
120 gr Bloem
-
120 gr BoterKoud!
-
40 gr Maizena
-
100 gr Suiker
-
6 eieren
-
Een snuf Zout
-
1 zakje Vanille suiker
Directions
Extreem luchtige tulband.
Deze extreem luchtige tulband doet mij denken aan onze moeder/oma. Elk jaar met Pasen maar ooo met kerst had oma zo een lekkere tulband met poedersuiker. Deze kocht ze gewoon bij de supermarkt maar dat was voor ons geen enkel probleem. Hij was namelijk overheerlijk en elk jaar weer hoopte ik (Mariëlla) dat deze tulband weer bij de koffie stond als wij langskwamen. Het is wel verrassend hoe bepaalde herinneringen blijven hangen. Zeker die van mijn oma en opa. Helaas zijn ze overleden. We blijven ze natuurlijk altijd missen maar zijn ze wel in onze herinnering. Ik en mijn broertje Giacomo waren vroeger altijd bij opa en oma wanneer José aan het vliegen was. Een echt feestje waarbij opa altijd de gekste dingen deed ik ons aan het lachen te krijgen. Bijvoorbeeld pannenkoeken op zijn hoofd enzo. Haha ik moet er terplekke weer om lachen.
Dit jaar dacht ik er aan terug en ben ik zelf aan de slag gegaan om de lekkerste en luchtigste tulband ooit te maken. Dat is gelukt! Het is een makkelijke cake waarbij het erg belangrijk is dat je zowel het eiwit als eigeel erg luchtig klopt. Als je dit niet doet mislukt de cake. Ga maar snel een keer proberen, een cake zoals dit hoort gewoon bij de feestdagen en wie weet komen er bij jou ook wel leuke herinneringen naar boven .
Succes en geniet er van!
Steps
1
Done
10
|
Kruimel deegVerwarm de oven voor tot 170 graden |
2
Done
10
|
EierenScheid de eieren. |
3
Done
5
|
SpatelenSpatel je kruimeldeeg in de eiwitten. Niet roeren! Alleen langzaam spatelen. |