Ingredients
-
1 Aubergine
-
100 gram ricotta kaas
-
70 gram Parmezaanse kaas
-
Handje vol blaadjes verse basilicum
-
40 gram AmandelenJe kunt ook schaafsel gebruiken
-
120 gram Cherry tomaten
-
250 gram PastaFusilli
-
70 ml Olijfolie
-
zout en peper
-
Zonnebloem olie
Directions
Fusilli pasta met aubergine en amandel!
Deze fusilli pasta met aubergine en amandel is een typisch Siciliaans pastaatje. De amandel is een veel gebruikt product op Sicilië. Dit komt doordat Sicilië enorm veel Arabische invloeden heeft. Vandaar ook dat bijvoorbeeld pistache populair is.
Wij vinden het allemaal heerlijk en deze pasta is ook weer echt een toppertje. De pasta is heerlijk met aubergine en een pesto van tomaat, amandel, ricotta en parmezaanse kaas. So yummy en ook lekker snel klaar.
Probeer ook eens de aubergine en courgette pasta.
Steps
1
Done
35 min
|
AubergineSnij je aubergine in dobbelsteentjes. |
2
Done
10 min
|
Pesto makenPluk je basilicumblaadjes, een stuk of 20. |
3
Done
5
|
Aubergine bakkenBak je aubergine blokjes in zonnebloemolie totdat ze een beetje licht bruin gekleurd zijn. |
4
Done
8
|
Pasta kokenKook je pasta tot deze al dente is ( ongeveer 8 minuten). Warm je pesto een beetje op (mocht je pesto een beetje dik zijn kun je er een beetje kookvocht bij doen) en voeg dit bij je gekookte pasta. Serveer met je aubergineblokjes en wat extra Parmezaanse kaas. Decoreer met wat basilicumblaadjes. |