Ingredients
-
125 gram Volkoren meel
-
100 gram Tarwebloem
-
3 gram Bak poeder
-
100 gram Muesli
-
75 gram Rozijnen
-
250 ml Melk
-
2 eieren
-
100 gram gesmolten Roomboter
-
80 gram Rietsuiker
-
50 gram MuesliVoor topping
Directions
Muesli muffins!
Weet je wat wij niet zoveel meer zien, lekkere muffins op Insta. Terwijl wij hier echt dol op zijn. Waarschijnlijk zijn ze niet meer zo hip maar wij bakken ze gewoon door hoor.
Deze zijn weer gemaakt in een vlaag van ‘wat zal ik nu eens maken’?’ En dan een gezonde snack. José had net een nieuwe plaat met muesli gemaakt en bedacht dat dit verrukkelijke goedje ook lekker in een muffin kan worden toegevoegd.
Ze zijn heerlijk geworden, ondanks dat ik de boter was vergeten. De volgende dag waren ze echt niet lekker meer. Deze muffins kunnen dus ook prima zonder, maar dan direct opeten wanneer ze net uit de oven komen. Advies gewoon boter toevoegen.
Oja, ik heb zelf de vormpjes geknipt van bakpapier , eigenlijk heel simpel. Kijk maar snel op het recept.
Steps
1
Done
210 gram
|
Oven voorverwarmenWij hebben een stoomoven gebruikt met 210 hetelucht en 30 % vocht. |
2
Done
5 minuten
|
Beslag makenZeef de bloem met bakpoeder in een kom |
3
Done
2 minuten
|
Ei, melk, boterKlop het ei door de melk samen met de gesmolten boter. |
4
Done
2 minuten
|
AfmakenMaak een kuiltje in de bloem mix, en giet daar je melk mengsel bij. |
5
Done
2 minuten
|
VormpjesSchep je beslag in de vormpjes en strooi er wat muesli over. |
6
Done
20 minuten
|
OvenZet je blik in de oven ongeveer 20 minuten. |
7
Done
|
ServerenHeerlijk als ontbijt muffins, of direct wanneer ze klaar zijn! |
8
Done
|
TIPMaak zelf je muffin vormpjes van bakpapier! |