0 0
Muesli muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125 gram Volkoren meel
100 gram Tarwebloem
3 gram Bak poeder
100 gram Muesli
75 gram Rozijnen
250 ml Melk
2 eieren
100 gram gesmolten Roomboter
80 gram Rietsuiker
50 gram Muesli Voor topping

Muesli muffins

Deze rakkers zijn best gezond, je kunt er dus lekker eentje extra eten

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Muesli muffins!

Weet je wat wij niet zoveel meer zien, lekkere muffins op Insta. Terwijl wij hier echt dol op zijn. Waarschijnlijk zijn ze niet meer zo hip maar wij bakken ze gewoon door hoor.

Deze zijn weer gemaakt  in een vlaag van ‘wat zal ik nu eens maken’?’ En dan een gezonde snack. José had net een nieuwe plaat met muesli gemaakt en bedacht dat dit verrukkelijke goedje ook lekker in een muffin kan worden toegevoegd.
Ze zijn heerlijk geworden, ondanks dat ik de boter was vergeten. De volgende dag waren ze echt niet lekker meer. Deze  muffins kunnen dus ook prima zonder, maar dan direct opeten wanneer ze net uit de oven komen. Advies gewoon boter toevoegen.

Oja, ik heb zelf de vormpjes geknipt van bakpapier , eigenlijk heel simpel. Kijk maar snel op het recept.

Steps

1
Done
210 gram

Oven voorverwarmen

Wij hebben een stoomoven gebruikt met 210 hetelucht en 30 % vocht.
Natuurlijk kun je ook alleen hetelucht oven gebruiken.

2
Done
5 minuten

Beslag maken

Zeef de bloem met bakpoeder in een kom
Roer de suiker, muesli en geweekte rozijnen toe.
(wij hebben onze eigen geroosterde muesli met noten en zaden gebruikt)

3
Done
2 minuten

Ei, melk, boter

Klop het ei door de melk samen met de gesmolten boter.

4
Done
2 minuten

Afmaken

Maak een kuiltje in de bloem mix, en giet daar je melk mengsel bij.
Roer dit niet te lang met een lepel door elkaar. Je mix mag wel een beetje klonterig zijn.

5
Done
2 minuten

Vormpjes

Schep je beslag in de vormpjes en strooi er wat muesli over.

6
Done
20 minuten

Oven

Zet je blik in de oven ongeveer 20 minuten.
Check met saté prikker of die er droog uitkomt, dan zijn ze klaar.

7
Done

Serveren

Heerlijk als ontbijt muffins, of direct wanneer ze klaar zijn!

8
Done

TIP

Maak zelf je muffin vormpjes van bakpapier!
Van bakpapier knip je vierkantjes van 12 cm bij 12 cm.
Vet je bakblik even in met kwastje olie.
Duw die met een ronde vorm( ik had saus flesje gebruikt) in het blik en draai even.
Je kunt nu de binnenkant plat drukken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Peren amandel en ricotta taart
previous
Peren amandel taartje met Ricotta
next
Paneer Kathi Roll
Peren amandel en ricotta taart
previous
Peren amandel taartje met Ricotta
next
Paneer Kathi Roll

Add Your Comment