Ingredients
-
200 gram Ei noedels
-
100 gram Taugé
-
100 gram Bosui
-
1 theelepel Basterdsuiker bruin
-
3 eetlepel Sojasaus donker
-
2 eetlepel Oystersaus
-
1 eetlepel Sesamolie
-
Snufje Zout
-
Scheut Zonnebloem olie
-
1eetlepel Sesam zaadjes
Directions
Fried noodles uit Hong Kong ( Mi Xao Xi Dau )
Hong Kong is eigenlijk mijn favoriete bestemming. Ik (José) voel me daar heel prettig. Normaal ben ik niet van de drukke steden, maar de hectiek in Hong Kong voelt eigenlijk prima. De stad is super leuk, heerlijke eettentjes van lokaal tot westers. Geweldig shoppen en ook leuke culture tripjes die je met het openbaar vervoer heel goed kan bezoeken.
In Azië zie je overal noedels bij het ontbijt. In Hong Kong hebben ze de soja saus noedel , een hele basis noedel maar daar door eigenlijk heel erg lekker. Niet alleen voor ontbijt maar ook al lunch of avond snack.
Normaal gesproken eet ik een standaard ontbijt, maar met het tijdsverschil smaakt dit altijd heerlijk.
Deze noedel is normaal wat donkerder van kleur, dit komt vd de donkere sojasaus. Ik had alleen de lichtere versie in huis. De donkere soja is wat milder van smaak, de lichte is iets zouter…
Ga maar snel een keer maken.????????
Steps
1
Done
4 minuten
|
Noedels koken |
2
Done
2 minuten
|
SausDoe de sojasaus en Oyster saus samen met je suiker, snuf zout en olie in een bakje en meng dit goed. |
3
Done
3 minuten
|
Bosui taugé |
4
Done
2 minuten
|
ServerenStrooi er wat sesamzaad over wanneer je het serveert. Eventueel nog fijn gesneden lof van je bosuitjes er over voor decoratie. |