Ingredients
-
2 Grapefruit
-
4 eetlepel Rietsuiker
-
10 takjes Tijm
-
Directions
Grapefruit Brûlée met verse tijmblaadjes!
Er zijn van die gerechtjes die zo simpel zijn maar zo leuk zijn om te serveren. Dit is er één van de grapefruit brûlée.
Enige tijd geleden zag ik dit gerechtje je bij onze foodie friend uit Texas @michellesipandsavors. Hoe heerlijk is dit om op een zomerse dag als bij gerechtje of bij de barbecue te serveren.
Niet iedereen is dol op de smaak van grapefruit omdat het vrij sterk is maar met dit suiker laagje er bovenop is het zeker verrukkelijk. Het zoete met zure en als Italiaanse twist hebben wij er wat verse tijm opgedaan. Kortom een waanzinnige combinatie.
Ter plekke bedenk ik me nu dat een bolletje ijs ernaast je dessert helemaal afmaakt.
Wij branden onze kun je brûlées altijd met een brandertje maar mocht je die niet hebben dan kun je ze ook enkele minuten grillen in de oven.
Steps
1
Done
1 minuut
|
GrapefruitSnijd de grapefruits in tweeën |
2
Done
1 minuut
|
Suiker laagjeStrooi op elke helft een eetlepel rietsuiker. |
3
Done
5 minuten
|
Branden of grillenNeem een brûlée brandertje verhit de suiker enkele minuten tot het karameliseert. |
4
Done
2 minuten
|
TipWanneer je een super scherp mes hebt kun je de grapefruit voor het karameliseren in snijden zodat je heel makkelijk met een vorkje kleine stukjes er uit kan prikken. |