Ingredients
-
100 gram Bloem
-
2 eieren
-
150 ml Volle melk
-
snufje Zout
-
50 gram Rozijnen
-
scheutje Amaretto
-
1 eetl Vanille suiker
-
2 eetl Roomboter
Directions
Luchtige kaiserschmarnn.
Wanneer je ooit luchtige kaiserschmarnn in Oostenrijk hebt gegeten dan ben je helemaal om. Naast dat Mariëlla onze pannenkoeken en wafel Queen is, moest Jo het toch zelf een keer maken. Maken dat betekent ook proeven en opeten. Heel zwaar allemaal voor een foodie. Laat ik je één ding zeggen het eten hiervan kost je geen enkele moeite, het vraagt wel om meer.
Deze luchtige kaiserschmarrn zijn super makkelijk te maken. Vaak met het maken van pannenkoeken mislukt de eerste altijd, maar niet met dit recept. De truc van het luchtige beslag is eiwit door je beslag te spatelen. Dit doet Mariëlla trouwens al veel langer met haar pancakes. De Oostenrijkse versies zijn trouwens wel super zoet, en je suiker spiegel stijgt dan behoorlijk. Reden genoeg om hier echt minder suiker in te doen. Je serveert ze namelijk ook nog met poedersuiker. De rozijnen wel je normaal met rum, maar wij vonden Amaretto ook een perfecte toevoeging. Om het feestje compleet te maken serveren we ze met amarene kersen. Deze zijn zo zoet en maken het gerechtje compleet.
WINTERSPORT
Enkele weken geleden waren we op wintersport in Zuid-Tirol. Een heerlijk skigebied met de meest waanzinnige afdalingen. Het was eigenlijk niet helemaal zeker om te vertrekken richting nu met al die corona besmettingen. Het was zelfs zo dat in Nederland er meer besmettingen waren. Spontaan hebben we de auto gepakt en vertrokken. We zijn er achter gekomen dat de 2e week van januari het een beetje uitgestorven is in Oostenrijk. De meesten zijn al tijdens de kerst vakantie geweest en de russen zijn er de eerste week van januari. De lokale bevolking was allang blij met enig tourisme. Geen rijen voor de liften en altijd een eigen gondel. Lege pistes en dat vinden wij wel lekker. Ski klasjes ontwijken en snowboarders die je voorbij rutschen kunnen we missen als kiespijn.
Wil je nu ook Oostenrijk in huis halen dan maak je direct onze schiwasser 2.0
Steps
1
Done
3 minuten
|
IngrediëntenZet al de ingrediënten klaar. |
2
Done
15 minuten
|
Rozijnen en AmarettoWel de rozijnen in Amaretto. Je kunt ook rum gebruiken. |
3
Done
3 minuten
|
EiSplits de eieren. |
4
Done
2 minuten
|
MengenKlop de eidooier samen met de suiker. |
5
Done
1 minuut
|
EiwitRoer met een spatel de geklopte eiwitten door het beslag. |
6
Done
1 minuut
|
RozijnenLaat de rozijnen uitlekken. |
7
Done
10 minuten
|
BakkenNeem een grote koekenpan en verhit een eetlepel roomboter. |
8
Done
|
ServeerServeer de kaiserschmarnn met poedersuiker. |