Ingredients
-
1000 kg SukadelappenJe kunt ook magere runderlappen gebruiken maar een beetje vet eraan maakt het wel sla smaakvol
-
3 Uien
-
3 Wortel
-
3 stengel Bleek selderij
-
2 grote AardappelenVastkokend
-
3 JeneverbesGeplet
-
3 Laurierblaadje
-
Naar smaak zout en peper
-
1blik Gepelde tomatenFijn gesneden
-
1 klein blikje Tomaatpuree
-
Scheut Olijf olie
-
1 eetlepel Boter
-
3 eetlepel Bloem
-
kopje Rode wijn
-
1blokje Runder bouillon
-
2 eetlepel Rode wijn azijnKruiden azijn kan ook
-
1/2 liter heet water
Directions
Italiaans stoofvlees!
Herinner je de geur nog van vroeger dat er altijd wat bij oma stond te pruttelen? Italiaans stoofvlees is een van onze favoriete stoof. In Italië nemen ze helemaal de tijd om gerechten heel lang op het vuur te laten staan. Met geduld en liefde toveren ze daar de heerlijkste maaltijden op tafel. Zal dat een reden zijn dat wij zij zo gek zijn op Italië.
Vandaag maken we zo’n heerlijke stoofpot. We nemen voor deze Italiaans stoofvlees de mooiste sukadelappen. Natuurlijk mag een paar stengels bleekselderij en wortel niet ontbreken. De kruiden zoals jeneverbes, laurier passen hier perfect bij. Tomatenpuree, gepelde tomaten en ui samen voor het beste resultaat. Oja een beetje rode wijn kan geen kwaad.
Deze stoof kan je op vele manieren eten, met een heerlijke aardappelpuree of verse pasta. De keuze is aan jou.
P.S. neem absoluut de tijd hiervoor en nog een goede tip… eet het pas een dag later dan zijn alle smaken ingetrokken. Wij weten dat zal moeilijk zijn.
Naast deze Italiaanse stoof hebben nog veel meer comfort food. Een topper van de Queens is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kipgerecht komt van Sicilië. De gebakken kip af geblust met marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn. Heb jij al trek. Kijk maar eens naar het recept en het filmpje!
Romige kip met venkel en doperwtjes is ook fantastisch. Deze smaken bij elkaar zijn altijd goed. Wanneer je niet zo bekend bent met venkel is het erg leuk om dit een keer te proberen. Je zult je verbazen over de zalige smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank. Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.
Buon Appetito!
Steps
1
Done
10 min
|
Vlees |
2
Done
6 min
|
GroentenSnijd de wortel , bleekselderij, sjalot en aardappel in kleine blokjes. |
3
Done
10
|
Vlees aanbakkenFruit het uitje in olijf olie samen met wat boter. |
4
Done
4 uur of langer
|
Zachtjes laten kokenLaat lekker lang zachtjes sudderen, hoe langer hoe beter. |
5
Done
|
TipJe kunt je stoofpan ook in de oven zetten op 180 graden. |
6
Done
|
TipHet toevoegen van 2 eetlepel rode wijn of kruiden azijn maakt je vlees extra mals! |