Ingredients
-
800 gram Sukade lappen
-
1 Ui
-
2 kg AardappelenVastkokend!
-
1 blik Stukjes tomaat (pulp)
-
Oregano
-
zout en peperNiet te zuinig
-
Blok Pecorino kaas
-
300 ml Olijfolie
Directions
Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes.
Wat is pizzaiola nu eigenlijk precies? Het is geen pizza maar het zijn sukadelappen met aardappeltjes, langzaam gegaard, in heel veel olijfolie.. De naam komt waarschijnlijk omdat er tomaat en oregano in word gebruikt.
Onze Italiaanse schoonzus maakte dit vaak en daarom hebben we haar het recept gevraagd. Online is dit recept niet te vinden. Waarschijnlijk is het een typisch Siciliaans gerecht wat elke generatie weer gemaakt word.
Wil je dit verrukkelijke gerecht gaan maken dan moet je wel een vrije middag hebben, het maken ervan duurt even en voor het garen ervan mag je wel 4 uur uittrekken. Het vlees word gegaard in olijfolie, samen met de smaken , oregano, tomaat, ui en pecorino kaas.
Het wachten is het dubbel en dwars waard! We hebben ook nog een filmpje voor je dan kun je zien hoe je het maakt.
Buon Appetito!
Steps
1
Done
5
|
SukadelappenLeg de sukadelappen tussen plasticfolie en sla het met een vleeshamer of deegrollen zo plat mogelijk. |
2
Done
5
|
AardappelenSchil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. |
3
Done
2
|
UiSnijd een uitje in fijne kleine stukjes, en zet klaar. |
4
Done
2
|
TomaatSnijd de gepelde tomaten in kleine stukjes en doe deze terug in het sap, of gebruik een blik met stukjes tomaat in sap |
5
Done
2
|
PecorinoRasp de pecorinokaas, en zet klaar. |
6
Done
10
|
Klaar makenNeem een braad, of ovenschaal en leg daar een laagje aardappelschijfjes in, bestrooi met zout, wat ui en een beetje tomaat en oregano. |
7
Done
4 uur
|
OvenZet de oven op 180 graden en doe de schaal afgedekt met zilverfolie in de oven. |