Ingredients
-
1 kg Entrana/longhaas
-
100 ml Olijfolie
-
1 bos Koriander
-
1 bos Platte peterselie
-
1 teen knoflook
-
1 rode peper
-
50 ml Rode wijn azijn
-
naar smaak Grof zeezout
-
naar smaak Grof gemalen peper
Directions
Entrana met chimichurri
Jaaa, daar is ie dan, ik denk wel het meest gevraagde hapje van de KLM crew. Een stukje vlees dat in Nederland weinig gegeten word, en dat is best jammer. Zo onbekend dat zelfs bij de crew enig verwarring is over de naam. Is het nu entrana of picanha was we vaak bestellen na de vlucht in Panama.
Na wat onderzoek ben ik (José) inmiddels en vlees expert, terwijl ik niet eens zo’n enorme vleeseter ben.
Picanha is een prachtig mals stuk vlees van de koe, en heet in Nederland het staartstuk. Het heeft een dikke vetlaag en dit stuk is erg populair en vrij prijzig.
De entrana heet in Nederland longhaas. Het is de middenrif spier van de koe en het populairste stuk vlees in Argentinië. De entrana zit vol pezen en werd vroeger door de slager achter gehouden voor eigen gebruik. Tegenwoordig word het door de lokale bevolking veel gekocht omdat het niet duur is. In Amerika noemen ze het ‘butcher’s steak en in België bijvoorbeeld karweivlees of beenhouders biefstuk.
Speciaal voor dit vlees heb ik mijn oude, niet zo vaak gebruikte Webertje opgestookt, want normaal ben ik van de lekker snelle gas bbq.
Het resultaat was geweldig, met de marinade van chimichurri en tips van de slager hebben we genoten van een super mals stukje vlees, en voor een momentje terug bij de crewborrel in Panama, natuurlijk geserveerd met een houten prikkertje.
Met onze tips & trics ga jij iedereen verrassen op je BBQ
Steps
1
Done
|
BestellenBestel je vlees bij de slager. Een kilo kost ongeveer € 14. Vraag de slager ook om de zeen in het midden er uit te snijden zodat je mooie stukken krijgt. |
2
Done
5 min
|
Chimichurri marinadeMaal de helft van de peterselie, koriander, knoflook, rode peper fijn in een keukenmachine. |
3
Done
4 uur
|
MarinerenDoe je vlees in een grote ziplockzak en vroeg je marinade toe. |
4
Done
|
ChimichurriSnij nu de andere helft van de peterselie, koriander, knoflook, rode peper erg fijn met een scherp mes. Voeg de andere helft van de rode wijn azijn toe samen met de olijfolie. Breng dit op smaak met grof zeezout en peper. Dit is de chimichurri die je serveert bij het vlees. |
5
Done
|
GrillenSteek je barbecue aan en maak hem gereed voor het grillen. Laat de temperatuur naar de 250° gaan. |
6
Done
|
VleesHaal de entrana uit de ziplockzak en veeg het de marinade van het vlees. Wanneer je dit erop laat zitten verbrand het en dat is niet lekker. |
7
Done
5 minuten
|
BBQGrill je vlees 3 tot 5 minuten per kant. |
8
Done
|
SnijdenHet is belangrijk dat je je stuk vlees tegen de draad in snijd in dunne plakjes. |
9
Done
|
ServerenServeer je entrana in mooie dunne plakjes. |