Ingredients
-
16 stuks Bevroren aardbei
-
60 ml Witte rum
-
1 limoen Limoen sap
-
Suikerwater
-
2 kopjes Suiker
-
1 kopje Water
-
2eetlepels Cacao poeder
-
6 Maltezers
Directions
Frozen strawberry daiquiri met chocolade!
Deze cocktail past in de categorie smullen en Crew Favorites! En ik (José) kan het weten. Wanneer je in een KLM bemanning roept Frozen Strawberry Daiquiri met chocola, dan zeggen ze in koor: Hong Kong!
Nu ik gestopt ben met vliegen kijk ik regelmatig naar mijn foto’s voor een trip through memory lane. Hongkong was echt mijn favoriete bestemming. Heerlijk een 48 uurs stop, waar ik alle straatjes en eettentjes kende. Met mijn beste vriendin vlogen we daar samen heen en hebben echt alles gezien. Lekker shoppen, relaxen, drankjes op rooftops en vaak in de nacht wakker liggen. Tja dat was dan iets minder.
Er was een periode dat we een 56 uur stop hadden, en waar je als je daar de nacht doorhaalde je overdag kon slapen en dan fris en fruitig aan de vlucht naar huis kon vliegen.
Op één van die nachten werd ik meegenomen met de hardcore stappers van de KLM. Zo begon je dan in Soho, een super leuke wijk met verschillende eettentjes. Daarna naar de Feather Boa, een soort geheim klein barretje gerund door vrouwen. Vol met pluche en antiek en altijd stampvol.
Hier dronk Jo haar eerste strawberry Daiquiri. En wat was die geweldig, geserveerd in mega coupe glazen. Het bijzondere van dit drankje was dat de rand in de cacaopoeder was gedoopt, en dat er een paar chocolade maltezers in dreven.
Dat we na een paar cocktails doorgingen naar Dusk Till Dawn is weer een ander verhaal. Het eindigde dan met een slice pizza waarna je heerlijk acht uur sliep en zo een beetje uitgerust naar huis kon.
Waarschijnlijk is het routeleven nu allemaal een beetje anders, daarom voor alle crewmembers en iedereen die net als ik gestopt is met het vliegen een favoriete om weer even weg te dromen.
Steps
1
Done
|
GlazenZet de cocktail glazen in de vriezer. |
2
Done
5 minuten minuten
|
Suiker siroopWannneer je niet kant en klaar hebt maak je het zelf. |
3
Done
5 minuten
|
AardbeienPureer de aardbeien in een blender of met een staafmixer. Doe er het sap van de limoen bij samen met de witte rum en het suikerwater. |
4
Done
2 minuten
|
GlazenWrijf wat limoensap over een brede rand van het glas. Haal dit door de cacaopoeder. |
5
Done
|
ServerenServeer je cocktail met drie Maltezer koekjes er in. |