Ingredients
-
Halve bloemkool
-
4 eetlepel roomboterGesmolten
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
1/2 theelepel zout
-
1 theelepel
-
1 theelepel knoflookpoeder
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
Scheut olijfolie
Directions
Parmezaan bloemkool!
Dit is weer zo’n gerechtje waarvan we lastig een naam voor kunnen bedenken. Tja het is niet altijd even gemakkelijk haha. We hebben het maar parmezaan bloemkool genoemd want ja bloemkool heeft de hoofdrol en parmezaanse kaas mag niet ontbreken. Verder heeft het nog heerlijke kruiden, gesmolten roomboter en wat olijfolie. Dat is eigenlijk helemaal niet veel voor een over lekker gerechtje.
Wij eten niet elke dag bloemkool en wanneer we er een kopen dan pak je natuurlijk de allergrootste uit de winkel. Vaak heb je ook geen kleine bloemkooltjes of ze zijn weer heel klein. Dit keer hadden we dus weer een XL versie en natuurlijk gebruiken we dit niet allemaal tegelijk. Om deze leftovers een tweede leven te geven hebben we heerlijk aangebakken in de oven. Doordat er parmezaanse kaas in zit krijg je een heerlijke goudbruine korst onder aan de bloemkool. Een fantastisch snackje of bijgerechtje bij de maaltijd. Snel proberen want dit wil je niet missen!
Het idee van een parmezaanse botersaus is niet heel erg vreemd. We hebben inmiddels ook al aardappeltjes op deze manier gebakken. Wat waren die gekruide parmezaan aardappeltjes lekker. En eigenlijk kun je dit met heel veel groenten doen. Kijk eens naar de Italiaanse bloemkoolsteaks. Ook kun je elke keer de kruiden aanpassen. Lekker met Indiase kruiden of toch maar een Marokkaanse twist. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wellicht zullen er in de toekomst nog meer edities komen.
Is bloemkool gezond?
Bloemkool is een zeer gezonde groente. Het is rijk aan vezels, vitamine C, vitamine K, vitamine B6, foliumzuur en kalium. Bovendien bevat het ook weinig calorieën en koolhydraten, waardoor het een populaire keuze is in veel diëten.
De consumptie van bloemkool is ook in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op bepaalde soorten kanker, een verbeterde spijsvertering. Lees hier meer over bloemkool.
Steps
1
Done
|
BloemkoolWas de bloemkool en snijd in stukjes. |
2
Done
|
Boter kruiden kaasSmelt de roomboter en doe dit samen met de kruiden en geraspte parmezaanse kaas in een bakblik. |
3
Done
30 minuten
|
OvenDoe de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° |