Ingredients
-
6 Bieflappen
-
75 gram Paneermeel
-
25 gram geraspte parmezaanse kaas
-
5 takjes Platte peterselieFijngesneden
-
1 eieren
-
1/2 theelepel Zout
-
250 ml Zonnebloem olie
-
Extra
-
1 kropje Romeinse sla
-
250 gram kleine tomaatjes
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje BalsamicoOptioneel
Directions
Cotelette alla Siciliana!
Als er iets is wat wij heel veel eten zijn het de cotelette alla Siciliana. Deze fantastische gepaneerde bieflapjes worden in de Siciliaanse keuken heel veel gebakken. Mariëlla en haar broertje zijn hiermee opgegroeid net als elk Siciliaanse kind.
Geloof ons, iedereen die ooit bij ons gegeten heeft is er dol op. Inmiddels heeft dit vlees bij ons de naam ‘Nonna’s vleessie’ omdat dit Nonna haar recept is. Wij mochten voor Campingaz authentieke Italiaanse recepten maken, en aangezien wij ook een prachtige Campingaz Paellla Pan hebben gekregen, die gebruikt kan worden op de barbecue, wordt het maken van dit gerecht een fluitje van een cent. Geloof ons, deze BBQ is meer dan een standaard grill voor je vlees. Deze beauty is een complete outdoor Kitchen. Perfecto om al je gerechten te bereiden. Leuk om even het filmpje te bekijken!
Het voordeel van het buiten bereiden van dit stukje vlees is dat je geen baklucht binnen hebt. Zeker wanneer je voor een grote groep gaat bakken. Binnen een mum van tijd heb je een halve kilo bieflappen klaar. Een grote bak sla erbij en je waant jezelf bij een Italiaanse familie thuis!
Naast dit heerlijke gerecht hebben we ook al een fantastische risotto met nduja garnalen gemaakt in deze paella pan. Risotto pruttelt aan de ene kant van de barbecue, terwijl tegelijkertijd de garnalen en courgette op de grill plaat worden gegrild.
De nieuwe Made in Italy barbecues van Campingaz hebben dus een kookplaat en grill plaat. Heel veel ruimte om lekker creatief te zijn met de gerechten die je erop kunt bereiden. Met een zijbrander waar je een lekker sausje mee kan opwarmen of zoals wij deden bij de risotto de bouillon.
Het handige Culinary Modular System, wat betekent dat je een deel van het kookoppervlak kunt verwijderen en een kookaccesoire kunt toevoegen. Allemaal los bij te bestellen. Denk aan pizzasteen, gevogeltebraadpan etc. Leuk om eens naar te kijken!
Steps
1
Done
2 minuten
|
Paneermeel mengselMeng de paneermeel met de geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en wat zout. |
2
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje in een bakje. |
3
Done
|
Waar koop je deze bieflappenBij dit recept gebruik je hele dunne bieflappen. Laat de slager dit snijden op de snijmachine op stand 1,5. |
4
Done
2 minuten
|
PanerenHaal de bieflappen door het geklutst ei, daarna door de paneermeel. |
5
Done
8 minuten
|
BakkenWij gebruiken de paella pan. |
6
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de cotelette met een simpele salade van Romeinse sla met een gehalveerd tomaatje. De dressing bestaat uit een scheutje olijfolie, zout en peper en balsamico. |