Ingredients
-
1 Knolselderij
-
1 grote Pastinaak
-
1 grote Zoete aardappel
-
Olie mengsel
-
50 ml Olijfolie
-
Paar takjes Tijm
-
1 takje Rozemarijn
-
Paar takjes Oregano
-
1 eetlepel Paprikapoeder
-
Klein beetje Zout
Directions
Drie keer groenten frietjes!
Zijn wij echte friet eters? Eigenlijk niet. Sowieso zijn we niet echte aardappeleters en meer van de pasta. Regelmatig zie ik groenten friet langskomen, en eerlijk gezegd hebben we al een recept met zoete aardappel op de site.
Omdat Mariëlla laatst een heerlijke knolselderij soep had gemaakt, leek het me leuk om daar frietjes mee te maken. Tijdens het boodschappen kocht ik ook een pastinaak en zoete aardappel. Lekker trio. Op Italiaanse wijze gekruid, en ze waren verrukkelijk.
Een sausje erbij, dat kan natuurlijk. Je kunt ze serveren met de avocado en kruiden dip, of beetje truffelmayonaise. Maar eerlijk gezegd hebben wij ze gewoon puur natuur want ze hebben eigenlijk niets nodig.
Steps
1
Done
10 minuten
|
GroentenSchil de zoete aardappel, pastinaak en knolselderij. |
2
Done
5 minuten
|
Olie mengselMeng olijfolie met de verse fijngesneden kruiden, mocht je geen vers hebben ook gedroogd uit je kruidenrek kan. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
4
Done
2 minuten
|
MengenMeng de frieten door de kruidenolie, en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. |
5
Done
40 minuten
|
OvenBak ze lekker bruin en gaar in ongeveer 40 minuten , halverwege de baktijd even omkeren zodat alle kanten goed gebakken worden. |