0 0
Kruidige Nasi Goreng met kip saté

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Rijst Wij gebruiken zilvervlies rijst maar basmati is ook erg lekker
1 Ui
2 teentjes knoflook
2 tl Sambal Wij gebruiken Oelek
1 tl Kurkuma poeder
1 tl Laos
1 tl Komijnzaad
Een halve tl Koriander zaad
1 el Ketjap
1 Rode paprika
1 Prei
100 gr doperwten
1 el Arachideolie of wokolie
300 gr Gemarineerde kip
Saté saus
1 zakje Kroepoek
2 eieren
Kip marinade
2 cm, of 1/2 theelepel gemberpoeder Gember
1 stengel of 1/2 theelepel sereoeder Citroengras, of sereh poeder
1/2 eetlepel Sambal oelek Mag ook ambulance manis( minder heet
2 tenen Knoflookpoeder
1, rasp en sap Citroen
1,5 eetlepel Donkere bastard suiker Palmsuiker mag ook
1 eetlepel Sesamolie
3 eetlepel Soyasaus

Kruidige Nasi Goreng met kip saté

De lekkerste Indonesische Nasi Goreng!

Ingredients

  • Kip marinade

Directions

Share

Kruidige nasi goreng met kip saté!

Deze kruidige Nasi Goreng met kip saté is echt enorm lekker. Nasi Goreng is gebakken rijst en bevat super veel kruiden en specerijen vol smaak. Dit maakt de gewone witte rijst zoveel lekkerder. Op Bali heb ik (Mariëlla) veel Nasi Goreng gegeten. Nasi betekend rijst en Goreng gebakken. Hier volgde ik een minor voor mijn studie Hogere Hotelschool. Je kon naar verschillende delen in de wereld en koos voor Indonesië. Het was één van de leukste studies die ik me maar kan bedenken. Inmiddels al afgestudeerd en werking bij de bank. Haha iets heel anders. Maar over Bali gesproken, wanneer je dus alleen Nasi besteld krijg je dus gewone rijst. Mocht je in Indonesië zijn is dit wel even goed om te weten 🙂

Maar goed.. Ik heb Nasi Goreng na Bali 1 x thuis gemaakt en dat was een groot succes. Dat kan natuurlijk veel vaker dus toen de KLM crew ons vroeg om saté te maken stond deze maaltijd zoweer op het menu! Ik heb ik meteen een foto gemaakt zodat jullie dit ook allemaal thuis kunnen maken! Inmiddels weten we dat er heel veel liefhebbers bij de KLM zijn maar ook familie van ons maakt dit regelmatig.

Het is een makkelijk recept, wanneer je een goed gevulde kruiden kast hebt dan heb je waarschijnlijk alles wel in huis.

Wij aten deze gebakken rijst met kipsate, een lekker gebakken ei en kroepoek. Zo maak je van deze kruidige Nasi Goreng een goed vullende maaltijd.

Zin in een ander Indonesisch gerecht? Dan wil je zeker een keer onze zelfgemaakte beef rendang maken. Een verrukkelijk gerecht wat ook eigenlijk best eenvoudig is. Het enige wat je nodig hebt is geduld. Het gerecht gaat namelijk lekker lang in de oven. Zeker weten dat je hier van gaat genieten en het wachten dubbel en dwars waard was!

 

Steps

1
Done
24 uur

Kip marinade

Snijd de wortel aanzet van het citroengras en verwijder het buitenste blad.
Snijd de stengel met een scherp mes in plakjes en doe ze samen met de gember en knoflook in de vijzel stand dit fijn tot een puree, of in mixer.
Wanneer je alleen poeder gebruikt, meng je dit goed samen.
Hierbij je citroenrasp, suiker en sambal.
Daarna je sesamolie, sojasaus en citroensap.( 2 eeetlepel)
Alles samen goed roeren en je marinade is klaar.

Meng dit met je kip, en zet dit afgedekt weg in de koelkast.
Laat dit een uur staan, maar wanneer je tijd hebt om het 24 uur van te voren te doen, proef je dat echt terug in de smaak.
Deze marinade is ook heerlijk voor vis en varkensvlees.

2
Done
5 minuten

Fruiten

Snijd de ui, knoflook en prei fijn en fruit ze met wat wokolie in een wokpan.

3
Done
12 minuten

Rijst

Kook de rijst volgens het pakje en laat afkoelen

4
Done
5 minuten

Bakken

Voeg alle specerijen aan de wok toe en verhit kort. Door de hitte komen alle smaken en geuren mooi vrij.
Snijd de paprika klein en voeg deze samen met de erwtjes toe aan de wok.
Voeg daarna ook de sambal en ketjap toe en roer goed.

5
Done
2 minuten

Rijst

Voeg de rijst toe aan de wok en laat op een laag vuur meebakken

6
Done
5 minuten

Kip

Pak de gemarineerde kip en bak tot dat de kip gaar is.

7
Done
5 minuten

Afmaken

Wanneer je kip lekker bakt en de rijst warm wordt kun je in de tussentijd je satesaus maken (wij hebben dit keer eentje uit de supermarkt gebruikt)
Je bakt nu ook de eitjes.

8
Done
2 minuten

Serveren

Serveer nu de rijst met de kip, sate saus, ei en kroepoek.
Je kunt er nog wat extra rode peper of lente ui overheen gooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caramel cheesecake
previous
White chocolate caramel macadamia nut cheesecake
Lava cake
next
Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes
Caramel cheesecake
previous
White chocolate caramel macadamia nut cheesecake
Lava cake
next
Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes

Add Your Comment