Ingredients
-
500 gram Kikkererwten
-
1 eetlepel + 1 theelepel Bakpoeder
-
200 ml Tahine sesam pasta
-
2 tenen knoflook
-
2-4 eetlepel Citroensap
-
scheut Olijfolie
-
halve theelepel Paprikapoeder
-
ter decoratie Platte peterselie
-
Groene Hummus uit Jeruzalem
-
1 bos Platte peterselie
-
300 ml Tahine sesam pasta
Directions
Hummus.
Iedereen kent natuurlijk Hummus, tegenwoordig liggen de supermarkten er vol mee. Toen ik (José) gingen werken als stewardess was dit echt wel anders, maar nu hebben we het over 30 jaar geleden.
Ik geloof dat voor het zelfde goedje verschillende namen zijn, hamos, hommos, houmous, hummos, eigenlijk is het allemaal het zelfde. Wij houden het bij Hummus!
Wil je het zelf maken dan zijn er een paar regels:
1: Gebruik GEEN kikkererwten uit blik, want dan gaat het al meteen mis, gewoon die mooie erwtjes en week ze zelf.
2: Koop de lekkerste tahine, dit is een pasta van sesamzaadjes.
3: Pureer het samen zeker een kwartier tot dat ie mooi zalvig is.
Beloof je dit te doen, dan geniet ook jij straks van de heerlijkste dipje voor je Arabische platter of borrel. Wij hebben 2 verschillende gemaakt, de basis hummus en de groene Jeruzalem hummus met peterselie.
We hebben ook een heerlijke pompoen hummus voor je klaar staan. Het Arabisch flatbread mag je niet missen, helemaal perfect hierbij.
Steps
1
Done
12 uur of langer
|
KikkererwtenWeek de kikkererwten minimaal 12 uur, of een nacht in een kom met ruim koud water en een eetlepel bakpoeder. |
2
Done
15 minuten
|
PurerenPureer de erwten met 2/3 van de tahini in de keukenmachine, doe dit ongeveer een kwartier zodat het super zacht en zalvig wordt. |
3
Done
2 minuten
|
ServerenBreng het als laatste op smaak met de rest van de tahine, knoflook, citroensap en zout. |
4
Done
|
Groene HummusBij de groene hummus volg je dezelfde stappen alleen gebruik je iets meer tahini en een bos fijn gesneden platte peterselie. |