Ingredients
-
350 gram TapiocameelCassavemeel mag ook
-
120 ml Melk
-
60 ml Zonnebloem olie
-
3 eieren
-
Snuf Zout
-
175 gram Parmezaanse kaas
-
175 gram Cheddar kaasJe kunt eigenlijk alle kaas die smelt gebruiken
Directions
Pão de queijo, kaasballetjes uit Brazilië!
Jaaaa, daar zijn ze , op veler verzoek, die verschrikkelijk lekkere kaasballetjes uit Brazilië.
Tjonge jonge die moet je echt een keer gegeten hebben, en voor ons Queens een keer gemaakt hebben. Tijdens mijn (José) reizen naar Brasil heb ik ze vaak gegeten, niet als borrelhap, maar gewoon bij het ontbijt. Jo die altijd ontbijt met een bakje yoghurt ontbijt gaat hier altijd los… tja je moet toch alles proeven..
Dit receptje had nog wat voeten in aarde, want ze worden met cassavemeel gemaakt en dat is niet overal te koop. Tegenwoordig ben ik vaste klant bij de toko en dacht ik het daar wel te vinden. Helaas is hier nauwelijks aan te komen en heb ik tapiocameel gebruikt. Dit is is ook van de cassave, en een prima alternatief.
Je kunt alle soorten kaas hiervoor gebruiken, ik heb cheddar en parmezaanse kaas gebruikt, we zijn tenslotte niet voor niks Italianen.
Ik dacht altijd dat deze balletjes uit de frituur kwamen maar ze worden in de oven gebakken.
Voor iedereen en zeker de KLM crew, geniet er lekker van. Een tip.. meteen aanvallen zodra ze klaar zijn, want dat zijn ze op z’n best!
Steps
1
Done
180 graden
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
2
Done
10 minuten
|
Melk en olieMeng je melk met de olie en laat dit warm worden op het vuur tot het bijna kookt. |
3
Done
20 minuten
|
OvenJe balletjes zullen ietsje groeien in de oven maar niet heel veel. Laat je balletjes 20 minuten bakken. Hou ze wel in de gaten. |