Ingredients
-
Vanille mousse
-
250 ml Slagroom
-
40 gram Suiker
-
1 theelepel Vanille extractJe kunt ook het merg van een vanille stokje gebruiken
-
van 2 eieren Eiwit
-
Bodem
-
10 stuks Speculoos koekjes
-
Topping
-
2 eetlepel Speculoos pasta
Directions
SPECULOOS TOETJE
Gelukkig kijk ik nog wel eens op de KLM Facebook pagina, hardcore afscheid nemen is toch lastiger dan ik dacht. Toch heel fijn dat wanneer je stopt met werken je niet direct verbannen wordt van alle social’s.
Op de FB pagina kreeg ik een vraag over het toetje die op het maaltijd plateau staat in de economy class. Nu wisselt het toetje regelmatig maar sommige toetjes blijf je gewoon onthouden. Ik wist direct over welk toetje ze het hadden, want dit is echt een guilty pleasure. Regelmatig worden de leftovers worden standaard van de plateaus gegrist om dan na de maaltijdservice zelf te zondigen. Niet echt vriendelijk voor je lichaam want je voelt je daarna wel heel slecht , althans ik dan want de hoeveelheid calorieën is royaal. Een collega had in diezelfde post een foto toegevoegd met op het toetje de houdbaarheidsdatum. Oké dat was 18 maanden. Wat kan iets toch lekker smaken met heel veel conserveringsmiddelen haha.
Met wat extra hulp van de collega’s kwamen we achter de bestanddelen van het speculoos toetje en heb ik er een mooi recept van gemaakt.
Deze Crew Favorites is iets minder lang houdbaar, maar na het maken waande ik me weer even aan boord. Ik denk zelf missie geslaagd!
Oja, het is echt heel makkelijk te maken!
Superleuk dat nog regelmatig mijn collega’s uit mijn vorige KLM leven me benaderen om hun favoriete gerechtjes te posten. Zo blijft er altijd een blauw lijntje tussen mij en de KLM. Soms moet ik even op onderzoek uit maar meestal lukt het me. Inmiddels staan er meer dan 25 Crew Favorites receptjes online.
Het leuke van deze recepten is dat er altijd een grappig verhaal bij staat over het wel en wee van de KLM stewardess. Dus ben jij nieuwsgierig wat een stewardess maar laten we ook de stewards en cockpit Crew niet vergeten zowel eten en beleven op alle bestemmingen in de wereld. Lees maar snel de recepten door!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SlagroomKlop de slagroom samen met de helft van de suiker, en een theelepel vanille extract of merg van een vanille stokje romig. |
2
Done
3 minuten
|
EiwitKlop de andere helft suiker samen met de 2 eiwitten tot een mooie stijf. |
3
Done
10 minuten
|
MengenSpatel het eiwit samen met de slagroom en je vanille mousse is klaar. |
4
Done
2 minuten
|
BodemNeem 10 peculoos koekjes en rol die fijn met een deegroller in een theedoek. |
5
Done
5 minuten
|
Speculoos pastaNeem 2 eetlepels van de speculoos pasta en verhit 1 minuut in de magnetron. |
6
Done
3 minuten
|
Glaasje vullenDoe wat kruimel op de bodem van een mooie glaasje. |