Ingredients
-
1 Flespompoen
-
1 Aubergine
-
1 courgette
-
3 Uien
-
1 PaprikaVerschillende kleuren is mooi
-
1 bol knoflook
-
200 gram spinazie
-
180 gram Geitenkaas
-
4 verse vijgen
-
50 ml Olijfolie
-
Paar takjes Platte peterselie
-
1 cm Gember
-
Naar smaak zout en peper
-
2 theelepel Ras el hanout
-
Extra
-
240 gram Bulgur
-
400 ml heet water
-
Halve theelepel Zout
-
Kopje Rozijnen
Directions
Pompoen taartje uit de oven.
Hebben jullie ook een favoriet restaurants waarbij je altijd het zelfde besteld. Omdat je weet dat het heerlijk is. Het is ook zo erg dat wanneer ik (José) in Amsterdam ben regelmatig even binnenloop en altijd een vriendin mee breng die dit nog nooit heeft geproefd. Bij dit Algerijns restaurant is het altijd smullen. Het is echt zo dat de eerste keer dat ik daar langs liep ik door de geur naar binnen werd getrokken.
Vandaag heb ik geprobeerd om dit pompoen taartje uit de oven na te maken want er is niks lekkerder om de herfst te beginnen met geroosterde groenten waarbij de pompoen de hoofdrol krijgt. Het taartje van pompoen heeft spinazie, vijgen en geitenkaas on top. Samen met de heerlijke specerijen mix Ras el hanout, en gepofte knoflook. Geserveerd met geroosterde aubergine, courgette, paprika en bulger. Omdat ik altijd kook voor vier personen heb ik het laten proeven aan een vriendin die daar ook ooit samen met mij geweest is. Of het lekker was? Waanzinnig!!
Oh ja, het lijkt heel ingewikkeld om te maken maar dit valt echt reuze mee. Kijk maar eens naar het Reels filmpje op instagram.
Nomadische keuken
Rainarai is een piepklein restaurantje met een paar tafeltjes en zij koken daar de meest heerlijke gerechten uit de nomadische keuken. Rainarai kookt met prachtige biologische producten en je kunt daar ook gewoon je maaltje meenemen en thuis opwarmen. Ze hebben inmiddels ook een mooie markt winkel waar je al deze heerlijke producten kunt kopen. Binnenkort verkopen ze kruidenmix die de chef zelf ontwikkeld heeft. ‘Ras el Khellout’ snel even langs om het te kopen.
BULGUR
Bulgur wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Het is vergelijkbaar met couscous maar voor bulgur wordt tarwe gestoomd, gedroogd en tot slot vermalen tot een grove korrel. Met een licht nootachtige smaak. Het heeft iets meer bite dan couscous. Ook nog eens gluten vrij. Probeer ook eens onze Arabische tabouleh met bulgur, hummus en flatbread.
Wanneer ga jij deze pompoen uit de oven maken?
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 220° |
2
Done
35minuten
|
GroentenSchil de fles pompoen met een dun schiller, |
3
Done
|
Uien |
4
Done
7 minuten
|
Spinazie |
5
Done
20 minuten
|
PompoenPlaats de geroosterde pompoen in een andere ovenschaal. Doe hier op de een lepel ui en 2 eetlepel spinazie. |
6
Done
7 minuten
|
Bulgur |
7
Done
|
Serveren |