Ingredients
-
250 gram Amandelpasta uit SiciliëAmandelspijs
-
1 liter Lauw water
Directions
Latte di mandorla!
Het leuke van een vakantie vinden wij dat je alle lekkere dingen van de regio wil proberen. Natuurlijk hebben we een al heel veel Siciliaanse recepten online maar deze willen we graag met je delen voordat je naar Sicilië gaat. Iets wat bij elke Siciliaanse Nonna zomers in de koelkast staat is een kan met latte di mandorla. Een amandelmelk die je ijskoud drinkt. Nu denk je misschien een beetje saai amandelmelk maar deze uit Sicilië is verrassend lekker. Waarom?… omdat er namelijk heel veel suiker in zit haha.
Ook dit jaar kwamen Mariella en haar broer langs op Sicilië. Nu weet ik dat Giacomo dol is op deze witte melk. Hij vraagt standaard heb je al een pak Mandorlat gekocht. Wij moeten dan altijd lachen want Mandorlat is een merk naam. Jaaa ook dit keer stond een pak kant en klaar in de koelkast.
Om dit zelf te maken gebruik je een pakje amandelpasta die je op Sicilië kan kopen. Het lijkt wel op een soort amandelspijs, en waarschijnlijk is het precies zoiets. Je laat dit oplossen in lauw water en vervolgens zet je het een nachtje koud in de koelkast. Heel simpel en heel lekker. Denk wel aan je suikerspiegel die gaat zeker weten stijgen.
Hoe je dit zelf met amandelen kunt maken dat hebben we nog niet geprobeerd. Er staan wel recepten op Pinterest maar wij laten het voor wat het is. Koop een pak of bestel dit een keer in een restaurant op Sicilië of maak het thuis met een pakje amandelspijs uit de supermarkt!
En ander Siciliaanse drankje is de Citroen limonade met zout. Dol op amandel probeer eens de Amaretti koekjes. Pas op deze zijn verslavend lekker!
Steps
1
Done
|
Amandel waterLaat een stuk amandelpasta oplossen in water. Zet dit een nachtje koud in de koelkast. |