0 0
Passievruchten curd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 blokjes Passievrucht blokjes
200 gram Suiker
2 eetlepel Limoensap
1 eetlepel Limoen rasp
2 eieren
2 Ei dooier
130 gram Roomboter

Passievruchten curd

Wat een passie deze curd!

Ingredients

Directions

Share

Ben je bekend met de heerlijke lemon curd? Dan hebben we goed nieuws voor je: een nieuwe verrukkelijke versie met pure passievrucht. Deze passievruchten curd is een ware traktatie, zijdezacht, romig en exotisch. Een absolute must-have voor in je koelkast, perfect voor al je bakcreaties en desserts. Met slechts een vleugje ervan waan je je direct op een tropisch eiland.

Hoe maak je passievruchten curd?

Het bereiden van deze curd is verrassend eenvoudig. Met slechts een paar ingrediënten – verse passievruchten, limoensap, suiker, eieren en roomboter – creëer je deze heerlijke lekkernij. Meng en verwarm de ingrediënten tot ze indikken, en binnen no-time heb je een potje vol zaligheid. Gebruik verse passievruchten of handige ingevroren blokjes uit de supermarkt. Bekijk snel het bijgevoegde filmpje voor een visuele uitleg.

Bewaren en gebruiken van passievruchten curd

Giet de verwarmde curd in een schoon potje en zet het in de koelkast om op te stijven. Onze ervaring leert dat het tot een maand houdbaar is. Deze elegante curd is veelzijdig in gebruik: perfect voor recepten zoals onze heerlijke Pornstar Martini ijstaart, ideaal bij het bakken van koekjes of als smakelijke toevoeging aan je ontbijt.

Ontdek verschillende soorten curd

Naast passievruchten curd hebben we al vele andere varianten gemaakt. Probeer eens onze zelfgemaakte lemon curd, een grapefruit curd met munt, sinaasappelcurd of mandarijnencurd voor een verrassende twist.

 

 

Steps

1
Done

Limoen passievrucht

Doe de passievruchten samen met sap en rasp van limoen in een glazen schaaltje.
Voeg de suiker en 2 hele eieren plus 2 eidooiers toe.
Roer alles goed door elkaar.

2
Done

Au bain-marie

Zet de schaal in een pannetje met heet water. Verwarm dit zachtjes en roer alles door elkaar zodat de suiker oplost.
Roer als laatste telkens blokjes boter erdoor.
Blijf dit zo’n 15 minuten zachtjes verwarmen terwijl je regelmatig met de garde doorroert.
De curd zal langzaam indikken.

3
Done

Bewaren

Giet de curd in een goed gereinigd potje en bewaar in afgesloten potje in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chocolade pindakaas wafel
previous
Chocolade pindakaas rijstwafel
Pornstar Martini
next
Pornstar Martini
chocolade pindakaas wafel
previous
Chocolade pindakaas rijstwafel
Pornstar Martini
next
Pornstar Martini

Add Your Comment