0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 sinaasappel Zest en sap
2 eieren
2 Ei geel
150 gram Fijne kristalsuiker
150 gram Boter
Sinaasappelcurd

Sinaasappelcurd

Lekker op vele baksels!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Sinaasappelcurd!

Tijd om eens sinaasappelcurd te maken. Lemoncurd gebruiken we regelmatig. Ik (Mariëlla) ben hier gek op. Mijn favoriete taartje is niet voor niks een Lemon Meringue taart. Een cruciaal onderdeel is natuurlijk de lemoncurd en die maken we graag zelf. Het is namelijk helemaal niet moelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Een keer gemaakt en dan zal je zien dat het niet echt ingewikkeld is. Een goed recept is natuurlijk het belangrijkste en laten we dit nu voor je hebben. José heeft bijvoorbeeld als een een grapefruitcurd met munt gemaakt voor deze heerlijke tartelette’s met grapefruit curd.

Aangezien ook sinaasappel een lekkere smaak heeft voor veel verschillende baksels ben ik aan de slag gegaan met dit recept.

Een vraag die we vaak krijgen is wie van de Queens bakt het meeste? Natuurlijk heeft José de meeste bak ervaring, logisch want Jo gaat al wat jaren mee in de keuken. Vroeger toen Mariëlla nog klein was werd er al veel gebakken. Altijd cake en appeltaart en dan meestal met een kant en klaar mix. Tegenwoordig zijn die niet meer te vinden in de keuken kasten en bakken we alles zelf. Mariella heeft de bak kunsten over genomen. Ze draait haar hand niet om voor een mooie meringue of gaat zelf macarons bakken. Jo kijkt de kunst bij haar af en snoept lekker mee.

José bakt ook nu iets minder want ja elk kindje gaat door het mondje. En hoe verleidelijk is het om niet al je baksels zelf op te eten. Mariëlla deelt het lekker uit op haar werk. Tja dat is ook een handige manier om niet zelf  het buikje rond te eten!

Steps

1
Done
5 minuten

Mengen

Meng de eieren, ei geel, suiker en de rasp en sap van een sinaasappel met elkaar.

2
Done
10/15 minuten

Op het vuur

Zet dit mengsel in een pan met dikke bodem op heel laag vuur.
Roer met een houten lepel tot dat de suiker is opgelost.
Voeg nu stukje bij stukje de boter toe en roer goed.
Wanneer alle boter is gesmolten blijf je nog zo een 10 minuten zachtjes roeren en inkoken tot dat je een mooie curd hebt.

3
Done

Afkoelen

Laat goed afkoeken. Gebruik het direct.
Je kunt het ook 2 weken in de koelkast gebruiken in een goed schoon gekookte pot.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
previous
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
next
Trifle met sinaasappel en amaretti koekjes
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
previous
Feestelijke Italiaanse borrelspiesjes
next
Trifle met sinaasappel en amaretti koekjes

Add Your Comment