Ingredients
-
1 sinaasappelZest en sap
-
2 eieren
-
2 Ei geel
-
150 gram Fijne kristalsuiker
-
150 gram Boter
Directions
Sinaasappelcurd!
Tijd om eens sinaasappelcurd te maken. Lemoncurd gebruiken we regelmatig. Ik (Mariëlla) ben hier gek op. Mijn favoriete taartje is niet voor niks een Lemon Meringue taart. Een cruciaal onderdeel is natuurlijk de lemoncurd en die maken we graag zelf. Het is namelijk helemaal niet moelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Een keer gemaakt en dan zal je zien dat het niet echt ingewikkeld is. Een goed recept is natuurlijk het belangrijkste en laten we dit nu voor je hebben. José heeft bijvoorbeeld als een een grapefruitcurd met munt gemaakt voor deze heerlijke tartelette’s met grapefruit curd.
Aangezien ook sinaasappel een lekkere smaak heeft voor veel verschillende baksels ben ik aan de slag gegaan met dit recept.
Een vraag die we vaak krijgen is wie van de Queens bakt het meeste? Natuurlijk heeft José de meeste bak ervaring, logisch want Jo gaat al wat jaren mee in de keuken. Vroeger toen Mariëlla nog klein was werd er al veel gebakken. Altijd cake en appeltaart en dan meestal met een kant en klaar mix. Tegenwoordig zijn die niet meer te vinden in de keuken kasten en bakken we alles zelf. Mariella heeft de bak kunsten over genomen. Ze draait haar hand niet om voor een mooie meringue of gaat zelf macarons bakken. Jo kijkt de kunst bij haar af en snoept lekker mee.
José bakt ook nu iets minder want ja elk kindje gaat door het mondje. En hoe verleidelijk is het om niet al je baksels zelf op te eten. Mariëlla deelt het lekker uit op haar werk. Tja dat is ook een handige manier om niet zelf het buikje rond te eten!
Steps
1
Done
5 minuten
|
MengenMeng de eieren, ei geel, suiker en de rasp en sap van een sinaasappel met elkaar. |
2
Done
10/15 minuten
|
Op het vuurZet dit mengsel in een pan met dikke bodem op heel laag vuur. |
3
Done
|
AfkoelenLaat goed afkoeken. Gebruik het direct. |