Ingredients
-
1x het basis recept voor Pasta deeg
-
1x het recept voor Pomodorini saus
-
Vulling
-
125 gram ricotta kaas
-
Handje Parmezaanse kaas
-
Tijm, peterselie etc Verse Italiaanse kruiden
-
Naar smaak zout en peper
-
Voor een beetje pit Chili poeder
-
1 eetlepel citroenrasp
-
Extra voor serveren
-
Erover, ricotta salata mag ook Parmezaanse kaas
-
Ei
Directions
Anolini pasta!
Een prachtige gevulde pasta is de anolini pasta. Een eierpasta uit Parma met een vlees vulling en geserveerd in een bouillon. Om deze pasta te maken heb je een anolini stampertje nodig. Wij hebben deze pasta gevuld met ricotta, parmezaan en verse Italiaanse kruiden.
Een makkelijke frisse vulling die je altijd kunt gebruiken met dit soort pasta. Zeker met de onze zomerse pomodorini saus.
Om deze pasta te maken hadden we alle kleine rondjes uitgestoken, maar bedacht later dat je natuurlijk ook vulling op een pasta vel kon leggen en daarboven een nieuw vel zodat je in één keer het rondje kon uitsteken…. Wij leren toch ook elke dag.
Voor dit gerecht kun je het basis pasta deeg recept en de pomodorini saus gebruiken!
Steps
1
Done
|
PastadeegMaak het pasta deeg. Laat dit een half uur rusten. |
2
Done
5 minuten
|
VullingMeng de ricotta kaas samen met de geraspte parmezaanse kaas. Snijd de Italiaanse kruiden heel fijn en roer erdoor. Voeg zout en peper en wat chili poeder toe voor extra smaak. |
3
Done
10 minuten
|
Pasta's makenKluts een eitje in een bakje. Leg dit klaar met een kwastje. *Een andere en wellicht snellere manier is om twee vellen uit te rollen. Op het ene vel spuit je kleine bolletjes vulling. Smeer het tweede veel een met geklutst ei en leg deze boven op de vulling, waarbij je rond de vullingen goed aan drukt. Gebruik de stamper stamper en druk de rondjes uit. Legt de bolletjes op een met wat semola (bloem) ingesmeerd bakpapier. |
4
Done
4 minuten
|
KokenKook de pasta's in gezouten water. Wanneer je dit direct na het maken doet is 3/4 minuten genoeg. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de pasta met onze verrukkelijke pomodorini saus. Een super makkelijke zomerse saus die heerlijk smaakt. |