0 0
Anolini pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x het basis recept voor Pasta deeg
1x het recept voor Pomodorini saus
Vulling
125 gram ricotta kaas
Handje Parmezaanse kaas
Tijm, peterselie etc Verse Italiaanse kruiden
Naar smaak zout en peper
Voor een beetje pit Chili poeder
1 eetlepel citroenrasp
Extra voor serveren
Erover, ricotta salata mag ook Parmezaanse kaas
Ei

Anolini pasta

Wat een feestje op je bord!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Extra voor serveren

Directions

Share

Anolini pasta!

Een prachtige gevulde pasta is de anolini pasta. Een eierpasta uit Parma met een vlees vulling en geserveerd  in een bouillon. Om deze pasta te maken heb je een anolini  stampertje nodig. Wij hebben deze pasta gevuld met ricotta, parmezaan en verse Italiaanse kruiden.

Een makkelijke frisse vulling die je altijd kunt gebruiken met dit soort pasta. Zeker met de onze zomerse pomodorini saus.
Om deze pasta te maken hadden we alle kleine rondjes uitgestoken, maar bedacht later dat je natuurlijk ook vulling op een pasta vel kon leggen en daarboven een nieuw vel zodat je in één keer het rondje kon uitsteken…. Wij leren toch ook elke dag.

Voor dit gerecht kun je het basis pasta deeg recept en de pomodorini saus gebruiken!

Steps

1
Done

Pastadeeg

Maak het pasta deeg. Laat dit een half uur rusten.

2
Done
5 minuten

Vulling

Meng de ricotta kaas samen met de geraspte parmezaanse kaas. Snijd de Italiaanse kruiden heel fijn en roer erdoor. Voeg zout en peper en wat chili poeder toe voor extra smaak.
Eventueel wat citroenrasp toevoegen.
Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje waarbij je een puntje afknipt.

3
Done
10 minuten

Pasta's maken

Kluts een eitje in een bakje. Leg dit klaar met een kwastje.
Rol het deeg uit tot twee lappen. Steek hier de anolini rondjes uit. Spuit op de helft van de rondjes een theelepeltje vulling. Smeer andere rondjes in met wat gekluts eigeel.

*Een andere en wellicht snellere manier is om twee vellen uit te rollen. Op het ene vel spuit je kleine bolletjes vulling. Smeer het tweede veel een met geklutst ei en leg deze boven op de vulling, waarbij je rond de vullingen goed aan drukt. Gebruik de stamper stamper en druk de rondjes uit.

Legt de bolletjes op een met wat semola (bloem) ingesmeerd bakpapier.

4
Done
4 minuten

Koken

Kook de pasta's in gezouten water. Wanneer je dit direct na het maken doet is 3/4 minuten genoeg.
Laat je ze even liggen, en zijn ze hard geworden, dan kun je ze 5/6 minuten koken.

5
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de pasta met onze verrukkelijke pomodorini saus. Een super makkelijke zomerse saus die heerlijk smaakt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad
previous
Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad
Gevulde courgettebloemen
next
Gevulde courgettebloemen
Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad
previous
Kiwi smoothie met spinazie en maanzaad
Gevulde courgettebloemen
next
Gevulde courgettebloemen

Add Your Comment