Ingredients
-
1 blikje TomatensausDatterino tomaatjes
-
1 bol MozzarellaGoede kwaliteit
-
Klein handje verse basilicum
-
Naar smaak Grof gemalen peper
-
Handje Parmezaanse kaasGeraspt
-
Theelepel Zout
-
150 gram PastaZoveel je wilt
Directions
Viva Italië; Cinque Buchi pasta met oranje saus!
Nu Jo op Sicilië is eten we allemaal lekkere Italiaanse hapjes. Zoveel ideetjes poppen dan op en ik sla dit altijd op om later daarmee aan de slag te gaan. We hebben een heerlijk huisje op Sicilië gehuurd en daar lag een kilozak pasta. In Italië koopt men gewoon pasta per kilo.
Een voor mij onbekende pasta de cinque buchi wat betekent vijf gaten pasta lag hier klaar. Ondanks de hitte eten we graag een pasta als lunch maar eentje die snel klaar is . Inspiratie is fijn maar transpiratie dat willen we niet:)
Naast de pasta stond ook een flesje passata saus van datterino tomaatjes. Hier een verse bol mozzarella en verse basilicum bij. De pasta gaar koken en de laatste 2 minuten bij de saus samen met een hand Parmezaanse kaas.
Waanzinig lekker en wat is de kleur mooi oranje, het was leuk geweest om dit te posten wanneer het oranje voetbal team zou spelen…
We gaan ons nu maar focussen op blauwe gerechten want het Azzuri( blauwe) voetbalteam uit Italië is uiteindelijk de winnaar. En hoe geweldig was het om daar getuige van te zijn in Tropea Calabrië!
Steps
1
Done
6 minuten
|
PastaDoe de pasta in gezouten water. Laat koken tot nog net niet gaat. |
2
Done
5 minuten
|
SausSchenk de passata in een hapjes pan, voeg bol mozzarella erbij. Verhit zodat de mozzarella smelt. Scheur de blaadjes basilicum kapot en voeg toe. |
3
Done
2 minuten
|
Pasta en sausVoeg de stevige afgegoten pasta bij de saus. Ook de geraspte Parmezaanse kaas mag erbij. Laat al roerend 2 minuten zachtjes koken. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenSchep de pasta op een bord en serveer met blaadje basilicum en wat Parmezaanse kaas. |