Ingredients
-
200 gram Patent bloem
-
5 gram Bakpoeder
-
250 gram aardbeien
-
1 eetlepel citroenrasp
-
3 eetlepel Citroensap
-
2 eierenOp kamertemperatuur
-
80 ml Zonnebloem olie
-
90 ml Melk
-
65 gram Suiker
-
Snuf Zout
Directions
Aardbeien cake!
Wat heerlijk zijn de zomerkoninkjes, eigenlijk zijn ze overal lekker voor. Het is bijna weekend en ik wil graag iets snel maken. Ik heb een heerlijke schaal vers geplukte aardbeien gekregen van mijn vriendin uit haar moestuin.
Wisten jullie dat deze zomerkoninkjes super gezond en ‘ slankmakers’ zijn? Vergeleken met bijvoorbeeld een banaan bevatten ze heel weinig calorieën. Verder hebben ze een hoge voedingswaarde en zitten bomvol vitamine C, foliumzuur en antioxidanten. Ook vezelrijk, dus helpen ze je een honger gevoel voorkomen en versnellen ze je stofwisseling.
Kortom excuses genoeg om deze cake te bakken.
Deze cake staat super snel in de oven, en is nog sneller opgegeten!
Steps
1
Done
2 minuten
|
BakblikBekleed het bakblik met bakpapier. |
2
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 175°. |
3
Done
3 minuten
|
Beslag.Mix de eieren met de suiker, doe daarbij de rest vd ingrediënten. |
4
Done
5 minuten
|
Aardbeien |
5
Done
50 minuten
|
Oven |
6
Done
|
ServerenNog wat poedersuiker erover, en oohhh met een bolletje ijs. |