1 0
Chocolate chip koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr Bloem
1 theelepel Bak soda
75 gr Suiker
75 gr Donkere bastard suiker
2 Eieren
220 gr Boter
1 theelepel Vanille extract
Een snufje Zout
200 gr Chocolate chips

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chocolate chip koekjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Soft en chewy.. zoals het hoort

  • 35
  • Serves 20
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Iedereen is toch gek op die heerlijke chewy chocolade koekjes? Wij eten ze heel graag! We hebben samen veel reizen gemaakt door Amerika en daar kwamen ze vaak voorbij in het ontbijt.. Ha-ha, moet kunnen op vakantie toch?

José neemt regelmatig de klassieke chocolate chips mee uit Amerika en hierdoor kunnen we heel makkelijk deze koekjes maken.

De koekjes komen altijd nog zacht uit de oven, zorg dus dat je ze niet meteen wilt opeten. Ze moeten echt eventjes uitharden voordat je je kunt vol eten aan deze heerlijkheid!

Geniet ervan!

Steps

1
Done
15

Het beslag

Mix de bak soda met de bloem. Mix in een andere kom de boter met de suiker en bastard suiker met een keuken machine. Zorg dat het een luchtig mengsel wordt. Doe het vanille extract, de eieren en de zout bij de boter en roer goed.
Voeg daarna langzaam al het bloem erdoor. Doe dit maar kort, anders worden de koekjes niet zo chewy!

Voeg op het laatste de chocolade chips toe en roer het door het beslag.

2
Done
5

Koekjes maken

Pak een bakplaat met bakpapier.
Maak met een ijs schep of 2 lepels mooie rondjes van het beslag en leg deze op het bak papier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen zit want de koekjes gaan nog wat groeien in de oven.
Stop de koekjes in de voorverwarmde oven van 180 graden voor 10 minuten

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte wafels
previous
Basis recept wafels
next
Selderij sapje
Zelfgemaakte wafels
previous
Basis recept wafels
next
Selderij sapje

Add Your Comment