Ingredients
-
4 Artisjokken
-
Bos Platte peterselie
-
150 gram Parmezaanse kaas
-
3 tenen knoflook
-
2 Citroen
-
4 eetlepel Paneermeel
-
Zout
Directions
Gevulde artisjokken!
Hou je van artisjokken?
Ik (José) heb als 19 jarige een jaar lang in zuid Frankrijk gewerkt als au-pair. De familie daar bestond uit een Amerikaanse moeder en Italiaanse vader en 3 kleine kindjes. Een fantastisch jaar, waarbij het leven bestond uit veel stappen, de taal leren, en nog een beetje poetsen, babysitten en natuurlijk geen cent te makken. Ook de eetcultuur is me bij gebleven, natuurlijk veel Italiaans en Amerikaanse hap, maar ook de heerlijke Fransen gerechten.Voor het eerst in mijn leven at ik daar een artisjok, gedoopt in een vinaigrette.
Later kreeg ik ze gevuld van mijn Italiaanse schoonmoeder.
Ik maak deze gevulde artisjokken altijd in de snelkookpan, waar iedereen een hekel aan heeft. Mariëlla en haar broertje hadden hun eigen naam voor deze pan, en sindsdien omgedoopt tot de HUUU pan…
Een klein nadeel is dus het stomen van deze jongens, maar verder zijn ze mijn lievelings gerecht.
Kijk snel naar het filmpje!
Je kunt artisjok op 3 manieren eten.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Vulling |
2
Done
5 minuten
|
Artisjok |
3
Done
5 minuten
|
Vullen |
4
Done
|
SnelkookpanAfhankelijk van de grootte stop je ze in je snelkookpan. Wij hadden maatje XL en er kon er maar één tegelijk in de stoompan. |
5
Done
45 minuten
|
KooktijdDeze XL artisjok moest ongeveer 45 minuten in de pan. Heb je kleine artisjokken dan pas je de tijd aan. Check elke kwartier of er nog genoeg water in je pan zit. Ze zijn gaar wanneer je heel makkelijk een blaadje los kan trekken. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenWanneer je ze serveert strooi er wat olijf olie over. |
7
Done
|
Extra info.Onze voorkeur gaat uit om deze artisjokken te koken in een snelkookpan. Wanneer je de artisjokken niet wilt vullen kun je ze wel in water laten koken. |
8
Done
|
Extra kooptip!We kregen na het posten van deze artisjokken nog een wat vriendelijkere kooptip. |