Ingredients
-
200 gr PastaHoofdgerecht
-
2 Ei dooier
-
100 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
-
100 gram Pecorino kaasJe kunt ook parmezaanse gebruiken
-
1eetlepel Zout
Directions
Klassieke pasta carbonara!
Daar is die dan een top gerecht waar je altijd blij van wordt. Wanneer je bij een Italiaans gezin komt krijg je altijd wel een keer de klassieke pasta carbonara. Een top gerechtje, voor de meest linkshandige kok klaar te maken. Ook een groot voordeel is dat ie binnen 10 min op tafel staat! Bij de vraag of jullie hiervan een filmpje van wilde was de reactie groot. Zien is doen zeg maar.
Deze pasta komt oorspronkelijk uit Rome en is gemaakt met de ‘arme’ ingrediënten; ei, pecorino, spek en natuurlijk spaghetti!
Vroeger werd het veelal gegeten door de hard werkende kolenbranders als lunch. Die konden na hun werk wel wat koolhydraten gebruiken. Wij eten het vaak wanneer we heel snel iets willen eten en geen inspiratie hebben haha.
Tegenwoordig eet de hele wereld dit natuurlijk het liefst elk moment van de dag!
Een prima basis maaltijd, die je natuurlijk met alles kan opleuken. Wij doen er vaak op het laatste doperwtjes door. Bovendien hebben wij altijd diepvries erwten in huis. Deze voeg je dan 3 minuten voordat de pasta gekookt is bij de pasta. Je kunt er zelfs wat doperwtjes bij doen zoals in dit filmpje!
Ga jij ook aan de slag met deze klassieke pasta carbonara of wil je inspiratie opdoen voor andere pasta’s? Kijk een bij deze spizzulus pasta met pistache pesto.
Steps
1
Done
4 min
|
Spekjes/ guancialeBak de spekjes/guanciale uit in zijn eigen vet. |
2
Done
9 min
|
Pasta kokenKook de pasta met klein beetje zout. |
3
Done
|
|
4
Done
|
AfgietenGiet de pasta af en vang wat kookvocht op. |