0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Pasta Hoofdgerecht
2 Ei dooier
100 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
100 gram Pecorino kaas Je kunt ook parmezaanse gebruiken
1eetlepel Zout
Klassieke pasta carbonara

Klassieke pasta carbonara

Binnen 10 minuten op tafel!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Klassieke pasta carbonara!

Daar is die dan een top gerecht waar je altijd blij van wordt. Wanneer je bij een Italiaans gezin komt krijg je altijd wel een keer de klassieke pasta carbonara. Een top gerechtje, voor de meest linkshandige kok  klaar te maken. Ook een groot voordeel is dat ie binnen 10 min op tafel staat! Bij de vraag of jullie hiervan een filmpje van wilde was de reactie groot. Zien is doen zeg maar.

Deze pasta komt oorspronkelijk uit Rome en is gemaakt met de ‘arme’ ingrediënten; ei, pecorino, spek en natuurlijk spaghetti!
Vroeger werd het veelal gegeten door de hard werkende kolenbranders als lunch.⁣ Die konden na hun werk wel wat koolhydraten gebruiken. Wij eten het vaak wanneer we heel snel iets willen eten en geen inspiratie hebben haha.
Tegenwoordig eet de hele wereld dit natuurlijk het liefst elk moment van de dag!

Een prima basis maaltijd, die je natuurlijk met alles kan opleuken. Wij doen er vaak op het laatste doperwtjes door. Bovendien hebben wij altijd diepvries erwten in huis. Deze voeg je dan 3 minuten voordat de pasta gekookt is bij de pasta. Je kunt er zelfs wat doperwtjes bij doen zoals in dit filmpje!

Ga jij ook aan de slag met deze klassieke pasta carbonara of wil je inspiratie opdoen voor andere pasta’s? Kijk een bij deze spizzulus pasta met pistache pesto.

Steps

1
Done
4 min

Spekjes/ guanciale

Bak de spekjes/guanciale uit in zijn eigen vet.
Laat even uitlekken op keukenpapier.

2
Done
9 min

Pasta koken

Kook de pasta met klein beetje zout.

3
Done

Roer 2 eidooiers en door de geraspte kaas.
Wij gebruiken wanneer we dit hebben alleen pecorino kaas.
Je kunt ook parmezaanse kaas gebruiken als alternatief.
Voeg ook wat peper toe.

4
Done

Afgieten

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op.
Meng het vocht door je pasta ( flinke scheut), daarbij de mix van kaas met eidooiers en roer dit goed door samen met de uitgebakken spekjes.. serveer met wat extra geraspte kaas en grof gemalen peper.
Buon appetito.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sinaasappel salade
previous
Sinaasappel meloen salade
Bloedsinaasappel cake
next
Bloedsinaasappel cake
Sinaasappel salade
previous
Sinaasappel meloen salade
Bloedsinaasappel cake
next
Bloedsinaasappel cake

Add Your Comment