Ingredients
-
200 gr BloemSpeltbloem of volkoren meel o.i.d. kan ook
-
150 gr BoterKoud!
-
1 Ei dooier
-
Snuf Zout
-
50 ml Koud water
-
1 Eetlepel OreganoOok mogelijk: Italiaanse kruiden of tijm
-
4 TomatenKoop allemaal verschillende
-
40 gr Parmezaanse kaas
-
3 lepeltjes Pesto
-
Naar smaak zout en peper
-
Naar smaak citroenrasp
Directions
Tomaten galette.
Deze tomaten galette hadden wij laatst gemaakt met allemaal heerlijke verse tomaten van de markt. Wij vinden de grote vlees tomaten en groene tomaten prachtig en lekker en die gaan daarom ook perfect in deze galette!
Een zoete galette hadden wij vaker gemaakt. Een deegje met een vulling die je zelf lekker vind. Naast zoet kun je natuurlijk ook een hartige galette maken. Doe dan geen suiker door het deeg maar lekkere verse kruiden!
Deze galette was goed gelukt en wij hadden daarom een perfecte borrel/lunch in de tuin!
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
20 minuten
|
Deeg makenVoeg de bloem, snuf zout, gedroogde kruiden en de koude boter (in stukjes) samen in een keukenmachine |
2
Done
5 minuten
|
TomatenTerwijl je deeg aan het koelen is kun je de tomaten in plakjes snijden. |
3
Done
2 minuten
|
UitrollenRol het deeg uit op een keukenblad met wat bloem tot je een beetje een ronde vorm hebt. Rol het deeg niet te dun! |
4
Done
5 minuten
|
VullenSmeer het deegje in met wat pesto. Bestrooi dan wat parmezaan op het deeg en leg je tomaten mooi neer. |
5
Done
|
OvenStop de galette in de oven voor 40 minuten op 180 graden. Eetsmakelijk! |
2 Comments Hide Comments
En hoe lang moet deze dan in de oven? Op hoeveel graden?
Hoi Hester,
Oeps het lijkt alsof de laatste stap weg is. Ik heb het weer toegevoegd. Hij mag op 180 graden voor 40 minuten!
Eetsmakelijk