0 0
Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Spruitjes
500 gram Aardappelen Vastkokend
Klein trosje Druiven
150 gram Spekjes
Paar takjes Tijm
Naar smaak zout en peper
100 gram Pecorino kaas Geraspt

Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven

Wat een feest dit spruitje

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ovenschotel met spruitjes, aardappel en druiven!

Haal jij je neus op voor spruitjes? Wij allang niet meer. Dit kleine groene powerballetje bevat een stoot aan vitamine C,B1, B2, B6 en foliumzuur. Met deze informatie krijg je een klein kind echt niet aan de spruit. Ook bij een  Italiaanse man moet je met meer komen om hem te verleiden?

Nu is José haar man, niet zo van de kool, maar wanneer je er spekjes en kaas bij doet gaat ie het zeker proberen. Gelukkig is deze ovenschotel goed gekeurd, hoe lekker deze met druiven en pecorino is mag je zelf maar gaan proberen!

Wij serveerden er nog een stukje zalm bij.

 

 

Steps

1
Done

Aardappel en spruitjes

Schil de aardappelen en maak de spruitjes schoon.
Snijd de aardappelen in stukjes en stoom ze samen met de spruitjes 10 minuten in de stoomoven.
Je kunt ze natuurlijk ook in gezouten water even koken zodat ze niet meer knal hard zijn.

2
Done
200 graden

Oven verwarmen

Besprenkel je aardappelen met olijfolie zout en peper en verse tijmblaadjes. Zet deze alvast 15 minuten in de oven.
Haal je blik uit de oven en voeg je spruitjes toe samen met de druiven. Roer dit door elkaar
Zet dit weer 15 minuten in de oven.
Bak je spekjes even uit in een klein pannetje.
Als laatste voeg je de geraspte pecorino kaas en spekjes erbij en zet je schaal weer terug voor 15 minuten.

3
Done

Serveren

Wij aten hier een mooi stukje zalm bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paratha brood
previous
Indiaas brood – Paratha
Peren amandel en ricotta taart
next
Peren amandel taartje met Ricotta
Paratha brood
previous
Indiaas brood – Paratha
Peren amandel en ricotta taart
next
Peren amandel taartje met Ricotta

Add Your Comment