Ingredients
-
2 kopjes RijstEventueel bloemkool rijst
-
1/3 Courgette spaghetti
-
4 stuks Wortel
-
Handje Taugé
-
Handje spinazie
-
200 gram Rundergehakt
-
Sojasaus
-
Sesamolie
-
1 eetlepel Gochujang saus
-
2 eieren
-
Zout
-
1 teen knoflook
-
Klein bakje Shii-takes
Directions
Bibim wat?? Ik heb het over Bibimbap, de naam alleen is al leuk toch.
Weer een gevalletje ✈️Crew Favorites ✈️, een heerlijke hapje gevraagd door de KLM crew. Eigenlijk heb ik (José) dit nooit gegeten in Korea, ik kom daar ook eigenlijk nooit, vandaar ik het gemist heb denk ik.
Juist daarom was ik ook wel heel nieuwsgierig naar dit maaltje. Toen ik op onderzoek uit ging viel het mij op dat het eigenlijk niet zo heel spannend is. Rijst met groenten en een eitje duhhh. Natuurlijk gebakken in sesamolie en wat sojasaus en mooi gedecoreerd op in een schaaltje met rijst.
Ik gebruik een standaard schaaltje , maar in Korea hebben een speciaal heet gemaakt stenen bakje genoemd dolsot. Je kunt een vegetarische versie maken, maar ook gehakt of steak gebruiken.
Het spannende van dit gerechtje is de Gochujang, dit is een zoet pittige saus gemaakt rode pepers en gefermenteerde sojabonen.
Daar moet je wel van houden, aangezien ik niet zo van de gefermenteerde producten ben, sla ik de volgende keer over.
Jij wel?, dan heb je na 30 minuten een prachtig kleurrijk tafereeltje op de bord!
Steps
1
Done
10 minuten
|
RijstKook je rijst volgens de beschrijving en zet apart. |
2
Done
5 minuten
|
Wortel, courgetteSnij je wortel en couchette in kleine langwerpige steeltjes. Allemaal gelijk vorm. |
3
Done
2 minuten
|
Shii-takesSnij je shii-takes in streepjes en pak ook even aan in een theelepel sesam olie samen met een theelepel sojasaus. |
4
Done
2 minuten
|
TaugéBak dit even aan met een theelepel sojasaus en sesam olie. |
5
Done
5 minuten
|
GehaktBak je gehakt aan met een eetlepel Gochujangsaus en een geplette knoflookteen. |
6
Done
2 minuten
|
SpinazieBak dit aan met 1 theelepel soja en sesamolie. |
7
Done
2 minuten
|
ServerenRijst even aanbakken, en in schaal doen, groenten erop en on top een gebakken eitje. Wil je de super snelle versie, dan kun je natuurlijk al groenten samen met de gehakt en saus roerbakken, en daar na door je rijst roeren. ???? |