0 0
Cavatoni pasta met courgette en aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x recept voor tomatensaus
1 courgette
1 Aubergine
Scheut Olijfolie
Zout
Om te raspen Ricotta salata Parmezaanse kaas kan ook

Cavatoni pasta met courgette en aubergine

Leuk hoor deze cavatoni pasta

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cavatoni pasta met courgette en aubergine!

Dat Italië een geweldig vakantieland is dat hoeven wij jullie niet meer te vertellen.  Het fantastische eten, het fijne klimaat, de liefste mensen. Wat echt een feestje voor ons is, is het bezoek van de supermarkt. Dit jaar was Jo op Sicilië en de dichtstbijzijnde supermarkt was geweldig, en oh ze hadden het hele jaar zeg maar Italiaanse weken. Altijd op zoek naar mooie groente, vleeswaren, kazen en onbekende soorten pasta. De Cavatoni had ik zelf nog nooit gegeten dus ging deze in het mandje.

Cavatoni komt oorspronkelijk uit Puglia, en vandaag heb ik deze gemaakt met onze perfecte  basissaus en blokjes gebakken courgette en aubergine. Met de Siciliaanse ricotta salata een fantastische pasta. In Puglia vind je deze kaas niet maar wel een andere harde ricotta. Iets minder zout maar ook zalig. Heb je deze kazen niet in huis kies dan voor een goede parmezaanse kaas. Helemaal goed!
Natuurlijk met Parmezaanse kaas ook geweldig. Een heerlijk resultaat cavatoni pasta met courgette en aubergine!

De ricotta kaas is ook bekend bij de Pasta alla Norma, een pasta saus die waanzinnig lekker is en net zo simpel om te maken. Geserveerd met gebakken aubergine.

Cavatoni pasta

Cavatoni is een grote, geribbelde pastavorm die lijkt op gigantische rigatoni. Met zijn brede buisvormige structuur kan cavatoni goed sauzen vasthouden en een bevredigende textuur bieden. Deze pasta komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en wordt vaak gebruikt in gerechten met stevige sauzen, zoals ragù of tomaten- en groentesauzen. De ribbels op het oppervlak helpen de smaken te absorberen, waardoor elke hap vol smaak is. Eigenlijk een heel duidelijk verhaal.

Cavatoni is veelzijdig en kan worden gecombineerd met verschillende ingrediënten, waardoor het een favoriet is voor liefhebbers van hartige pastagerechten. Het koken ervan vereist aandacht voor al dente consistentie om de beste smaak te behouden.

 

Steps

1
Done
30 minuten

Tomatensaus

Maak 1 x het recept de perfecte basissaus. Link in het verhaal

2
Done
4 minuten

Courgette en aubergine

Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
Zout deze en laat minimaal een half uurtje staan in een zeef.
Spoel af met water en laat goed uitlekken. Even na drogen met theedoek.

3
Done
15 minuten

Bakken

Bak de blokjes goed aan met olijfolie. Na het bakken kun je ervoor kiezen om ze op keukenpapier te laten uitlekken.

4
Done

Pasta

Kook de pasta al dente (dus een beetje bite mag)
Roer de afgegoten pasta door de tomatensaus.
Je kunt de gebakken blokjes aubergine en courgette door de pasta roeren of ervoor serveren.
Beetje kaas erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Koffie-ijsjes met chocolade bonen
previous
Koffie-ijsjes met chocolade bonen
geroosterde groenten met fagioli bonen
next
Geroosterde groenten met fagioli bonen
Koffie-ijsjes met chocolade bonen
previous
Koffie-ijsjes met chocolade bonen
geroosterde groenten met fagioli bonen
next
Geroosterde groenten met fagioli bonen

Add Your Comment