0 0
Bananenbrood met frambozen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Bananen
2 eieren
100 gram Volkoren meel
50 ml Olijfolie
2 eetlepel honing
8 gram Bak poeder
75 gram Walnoten
150 gram Frambozen

Bananenbrood met frambozen

Smeuïg, smeuïger, smeuïgst

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share


Bananenbrood met frambozen!

Ben jij op jacht naar het allerlekkerste recept voor bananenbrood? Dan ben je één van de gelukkigen… na heel veel bakken van dit super smeuïge verrukkelijke gezonde broodje hebben wij voor jou het beste recept ever. Dit bananenbrood met frambozen moet je daarom ook echt proberen!

Op dit moment zit de frambozen struik ook helemaal vol. Ohh wat zijn ze verrukkelijk. We plukken ons nu al twee weken suf, en eten ze elke dag. Drie keer raden wat er vandaag dus in ons bananenbroodje is gegaan: frambozen en walnoten.

Eigenlijk is het helemaal geen brood, het is meer een soort cakeje. Met de ingrediënten van bloem, ei, bakpoeder is het een basisrecept voor brood, maar samen met de bananen toch een andere structuur.  Waar is precies vandaan komt daar zijn meerdere theorieën over, Midden Amerika waar de bananen geteeld worden? Andere zeggen Amerika of Australië. Ach eigenlijk is dit niet belangrijk, veelal maken we het om de overrijpe bananen  niet weg te gooien, no waste.

GEEN RIJPE BANANEN?

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn twee manieren…Groene niet rijpe bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze extra snel rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.

Zin in andere variaties? Misschien vind je smeuïg bananen notenbrood    Chocolade bananenbrood met noten bananenbrood met appel muffins.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Wij gebruiken een cake vorm van 20 cm.
De meeste blikken zijn groter, pas dan je recept aan. Bekleed het bakblik met twee stroken bakpapier.
Op deze manier kun je het er makkelijk uit tillen.

2
Done
2 minuten

Bananen en noten

Prak de rijpe banaan met een vork.
Hak de walnoten grof.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 180 graden.
Wanneer je een oven hebt waar je kunt bakken met stoom, dan 30% stoom toevoegen.

4
Done
2 minuten

Mengen

Meng de banaan met ei in een mixer, of garde.
Daarna het meel, bakpoeder, olie, honing en walnoten.
Mix kort.
Roer met een spatel de frambozen erdoor.
Schep voorzichtig in het bakblik.

5
Done
35 minuten

Bakken

Bak het broodje in ongeveer 35 minuten af. Wanneer er een ingeprikte satéprikker er schoon/droog uitkomt is het klaar.
Laat afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gnocchi al Marsala
previous
Gnocchi al marsala
Carpaccio van komkommer
next
Carpaccio van komkommer
Gnocchi al Marsala
previous
Gnocchi al marsala
Carpaccio van komkommer
next
Carpaccio van komkommer

Add Your Comment