Ingredients
-
1 Uien
-
1 courgette
-
1/2 ( 500 gram) Flespompoen
-
1 teen knoflook
-
1 cm verse gemberOptioneel
-
250 gram Kastanje champignons
-
2 eetlepel Curry pasteBv milde currypasta van patak’s
-
250 ml Kokos melk
-
1 blokje Paddenstoel bouillonblokjeGroenten bouillon kan ook
-
250 ml heet water
-
scheut Olijfolie
-
zout en peper
-
Extra
-
Naan brood
Directions
Pompoen courgette curry!
Het is weer pompoen tijd en ohhh daar zijn we dol op. Echt een groente die bij de herfst past en de keuze is reuze in de groenten schappen. De fles pompoen is eigenlijk onze favoriet. Altijd een perfecte smaak en wat het belangrijkste is, je hoeft deze niet te schillen. Heel handig want wanneer je laat thuis komt van werk wil je niet te lang in de keuken staan.
Zeker weten dat deze pompoen courgette curry in het rijtje met snelle en lekkere recepten. Alles wat je nodig hebt, is pompoen, courgette, kastanje champignons, ui en een goede curry pasta. Geen gedoe met veel kruiden want een curry pasta doet de tric. Natuurlijk mag kokosmelk niet ontbreken.
Pompoen soorten
De fles pompoen, ook wel de butternut squash genoemd, is perfect voor vele gerechten. Het vruchtvlees is mooi oranje en heeft niet zoveel pitjes. Het lekkerste vinden wij wanneer je deze in de oven bereid. Het nootachtige komt dan nog beter tot zijn recht.
De spaghetti pompoen gebruiken wij niet zoveel. Wij vinden de smaak een beetje saai. Wel is deze erg leuk om te proberen. Je kunt deze namelijk helemaal garen of roosteren in de oven. Bij het openmaken kun je dan met een vork er een soort spaghetti slierten uit trekken. Leuk gezond alternatief voor echte spaghetti.
Kabocha pompoen is een Japanse variatie. Klein groen wit gestreept en ideaal om taarten mee te bakken. De smaak is lekker zoet en neigt naar kastanje.
Hokkaido pompoen is de prachtige oranje Japanse pompoen. Deze hoeft je ook niet te schillen en is verrukkelijk wanneer je er soep van maakt. Lekker om bijvoorbeeld pompoen carpaccio met burrata mee te maken.
Steps
1
Done
5 minuten
|
GroentenSnijd de pompoen, courgette kastanje champignons en ui in stukjes. |
2
Done
20 minuten
|
CurrypastaVoeg 2 eetlepel curry paste toe en roer goed door. |
3
Done
|
ServerenServeer met naan brood of rijst. |
4
Done
|
TipLaat alle groenten 30 minuten samen met scheutje olijfolie roosteren in de oven op 180 graden. Net weer iets lekkerder. |