Ingredients
-
Pakje Quinoa
-
Scheutje Olijfolie
-
Optioneel
-
Voor hartige variant gedroogde kruiden
-
Voor zoete variant Kaneel of vanille
Directions
Crispy quinoa!
Wanneer je eenmaal de crispy quinoa hebt ontdekt dan weten we zeker dat je dit vaker gaat gebruiken. De krokante quinoa is namelijk een verrukkelijke toevoeging aan heel veel gerechten. Wij hebben al een heerlijke salade boerenkool crispy quinoa gemaakt en en genoten van deze toevoeging. Dit heerlijke krokante goedje is super makkelijk om te maken. Na het koken van de zaadjes laat je het geheel goed afkoelen om het vervolgens te roosteren in de oven. Het gaat lichtbruine kleuren en krokant worden. Deze heerlijke bite is fantastisch.
Wist je dat je dit ook kan gebruiken voor heerlijke desserts of toetjes. Door er een zoet smaakje aan toe toe te voegen bijvoorbeeld vanille of kaneel heb je weer een heel andere terug topping. Bij onze salades voegen we meestal wat Italiaanse kruiden toe. Natuurlijk een mooie olijf olie om het geheel te complimenteren. Superleuk om een keer te proberen!
Quinoa
Quinoa is een zaadje die voornamelijk geteeld wordt in Zuid Amerika, veelal in Peru en Bolivia. Deze zaadjes komen uit gekleurde plantjes en lijken vooral op graankorrels. Het is een gierst een soort semi graan. Het is een fijne basis voor de maaltijd.
De quinoa heeft verschillende kleurtjes en laat zich bereiden net als rijst. Eerst even goed afwassen zodat je het bittertje verwijderd. Je laat het afgedekt ongeveer 12 minuten pruttelen waarbij het zaadje zo’n vier keer toe in volume wordt. De de kiem is dan bijna doorzichtig.
Wat deze zaadjes zo populair maakt is dat ze ontzettend gezond zijn. Tja nog meer reden om het te eten. Ze zitten boordevol ijzer, zink, magnesium en kalium en is een uitstekende bron van eiwitten, koolhydraten en vezels. Eigenlijk een powerfood. De smaakt is een beetje nootachtig. Wat heel fijn is dat het glutenvrij is. Wij lazen dat wanneer je de quinoa in de bouillon kookt of helft water en kokosmelk heel smaakvol is. Snel een keer proberen!
Steps
1
Done
|
Quinoa kokenKook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. |
2
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 190 graden. |
3
Done
30 minuten
|
RoosterenMeng de quinoa met een scheutje olijfolie. |