Ingredients
-
3 stronkjes Boerenkool
-
300 gram Pompoen
-
Scheut Olijfolie
-
zout en peper
-
Klein blikje Mais
-
50 gram Quinoa
-
2 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 bol burrata
-
Handje Pecan notenOptioneel
-
Dressing
-
75 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Balsamico
Directions
Salade boerenkool crispy quinoa!
Wij hebben de boerenkool ontdekt, niet als boerenkool stamppot maar als heerlijke toevoeging bjj een salade. Laatst hebben we gesmuld van een boerenkool salade. Heerlijk winters en vol met de nodige extra vitamines.
Om deze boerenkool salade extra op te pimpen hebben we verrukkelijke geroosterde pompoen toegevoegd en de zoete gele mais. Mais wordt vaak vergeten maar het is een heerlijk en gezonde lekkernij.
Quinoa gebruiken we regelmatig en dit keer hebben we na het koken even laten roosteren in de oven. Wat er overblijft is een heerlijke krokante quinoa. Perfect voor de salade boerenkool crispy quinoa. Zoals je weten zijn we dol op burrata dus mocht deze zalige Italiaanse bol de schaal afmaken. Wil je nog extra veggies toevoegen, alles is mogelijk. Ook nootjes is erg lekker erover.
Crispy quinoa
Wist je dat deze crispy quinoa niet alleen geschikt is voor de salade? Tijdens het roosteren hebben we er wat kruiden aan toegevoegd. Wanneer je dit niet doet kun je het ook over je smoothie bol of ontbijt yoghurt serveren. Wat dacht je van krokantje over de soep. Je kunt er lekker mee experimenteren door er ook eens een zoet versie van te maken. Wat vanille en kaneel erdoor heen roeren maakt de krokante quinoa perfect voor ijs en zoete dessert. Het staat ook nog eens heel vrolijk!
Quinoa
Quinoa is een zaadje die voornamelijk geteeld wordt in Peru en Bolivia. Deze zaadjes komen uit plantje en lijken vooral op graankorrels. Het is een perfecte basis voor de maaltijd.
De quinoa heeft verschillende kleurtjes en de bereidingswijze is eigenlijk net als rijst. Je laat het afgedekt ongeveer 12 minuten pruttelen waarbij het zaadje zo’n vier keer toe in volume wordt. De de kiem is dan bijna doorzichtig.
Wat deze zaadjes zo populair maakt is dat ze ontzettend gezond zijn. Ze zitten boordevol ijzer, zink, magnesium en kalium en is een uitstekende bron van eiwitten, koolhydraten en vezels.
Steps
1
Done
|
Crispy quinoaKook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. |
2
Done
30 minuten
|
PompoenSchil een stuk pompoen en snijd dit in dunne plakken. |
3
Done
2 minuten
|
BoerenkoolZorg dat de boerenkool vers is. Verwijder de nerf van de struik en snijd in fijne stukjes. |
4
Done
|
DressingMaak een snelle dressing van olijfolie, zout en peper, dyon mosterd en balsamico. |
5
Done
2 minuten
|
SchaalDoe de boerenkool samen met een blikje mais in een mooie schaal. |