Ingredients
-
350 gr Zelfrijzend bakmeel
-
130 gr Suiker
-
130 gr Donkere basterd suiker
-
2 eieren
-
220 gr Boter
-
-
1 theelepel Vanille extract
-
Een snufje Zout
-
200 gr Chocolate chipsKan elke kleur chocolade zijn. Wij hebben hier 100 gram wit en 100 gram donkere chocolade gebruik.
Directions
Chocolate chip cookies!
Ik (Mariëlla) heb naast Amerikaanse cinnamon buns nog een verslaving.. Namelijk chocolate chip cookies. Die koekjes die knapperig aan de buitenkant, zacht en smeuïg van binnen, en gevuld zijn met stukjes chocolade die smelten in je mond. Deze verslaving aan deze koekjes heb ik al jaren. Het begon denk ik lang geleden in Amerika. Daar komen deze koekjes natuurlijk vandaan en kun je ze overal kopen. Op vakantie sliepen we ook regelmatig in het Double Tree hotel en hier krijg je de lekkerste chocolate chip cookies bij het inchecken! Wat een service.. Dit recept hebben wij toevallig online staan; DoubleTree’s chocolade koekjes.
Hoewel ze tegenwoordig overal verkrijgbaar zijn, zijn homemade chocolate chip cookies het allerlekkerst. De geur van vers gebakken koekjes die uit de oven komen is simpelweg onweerstaanbaar! Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Met maar een paar simpele ingrediënten en een oven kun je al snel genieten van deze heerlijke traktatie. En als je eenmaal het basisrecept onder de knie hebt, kun je er eindeloos mee variëren door bijvoorbeeld noten of gedroogd fruit toe te voegen.
Geschiedenis van de chocolate chip cookies
Het verhaal achter de chocolate chip cookie is eigenlijk vrij interessant. Het wordt toegeschreven aan een Amerikaanse vrouw genaamd Ruth Graves Wakefield, die in 1930 samen met haar man eigenaar was van de Toll House Inn in Massachusetts. Op een dag was Ruth bezig met het maken van een traditioneel koekjesrecept, maar ze ontdekte dat ze geen bakchocolade meer had. In plaats daarvan besloot ze om in stukjes gehakte chocolade toe te voegen aan het deeg, in de hoop dat het zou smelten en zich zou verspreiden door de koekjes. Tot haar verrassing gebeurde dit niet en in plaats daarvan ontstonden er kleine stukjes chocolade in de koekjes. Dit creërde een heel nieuwe textuur en smaak. De gasten van de Toll House Inn waren er dol op en al snel verspreidde het recept zich door heel Amerika.
Steps
1
Done
15
|
Het beslagMix in een kom de boter met de suiker en basterdsuiker met een keuken machine. Zorg dat het een mooi mengsel wordt. Doe de eieren erbij en mix goed. Voeg op het laatste de chocolade stukjes toe en roer het door het beslag. |
2
Done
10 minuten
|
Koekjes makenPak een bakplaat met bakpapier. |