0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De koekbodem
100 gr Boter Op kamertemperatuur
150 gr Bloem
50 gr Fijne kristalsuiker
Een snuf Zout
1 tl Vanille extract
Dulce de leche
1 blik Gecondenseerde melk met suiker
Chocolade laag
200 gr Pure chocolade
Millionaires Shortbread met Dulce de Leche

Millionaires Shortbread met Dulce de Leche

Het lekkerste choco-karamel koekje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De koekbodem

  • Dulce de leche

  • Chocolade laag

Directions

Share

Millionaires Shortbread met Dulce de Leche…. Dit is toch wel een van de lekkerste baksels op aarde!

Dit stond al een poostje op mijn ‘to bake’ lijsje, je weet wel zo een notitie in je iphone met wat je allemaal wel niet nog moet bakken en vooral… eten. Ik ben fan van chocolade, karamel en koek; nou dan zit je met dit gebakje dus wel goed. Shortbread is een populair koekje en ik snap wel waarom!

Onderop ligt een heerlijke krokante koek. Daarop een zachte, smeuïge dulce de leche (romige karamel saus) en op de bovenkant een dikke laag knapperige chocolade.. Oftewel; hemel op aarde!

De 3 lagen passen perfect bij elkaar en dit zorgt samen voor een lekker gebakje voor bij de koffie of natuurlijk als toetje. Of ontbijt, lunch of late night snack? Ach gewoon wanneer je er zin in hebt!

Snel maken vrienden! Zorg trouwens wel dat je een middagje de tijd hebt om dit te maken. Voordat de dulce de leche klaar is ben je namelijk 3 uur verder..

Steps

1
Done
3 uur

Dulce de Leche

Begin met de dulce de leche. Dit is heel makkelijk maar duurt wel 3 uur.
Zet een pan kokend water op het vuur en plaats de blik erin. Kook dit op laag vuur voor 3 uurtjes. Zorg wel dat het blik onder water blijft staan anders ontploft het blik!
Na de 3 uren laat je het blik goed afkoelen!

Tip:
Je kunt gemakkelijk meerdere blikken tegelijk koken. Als je het blik dicht laat kun je het namelijk nog maanden bewaren! Handig als je niet weer 3 uur wilt wachten op die lekkere dulce de leche!

2
Done
1 uur

Deeg maken

Mix alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot je een samenhanged deeg hebt. Maak een mooie bal en leg dit in folie in de koelkast voor een uurtje.

3
Done
25 minuten

Bodem bakken

Leg wat bakpapier op de bodem van een platte (brownie) vorm en vet de zijkantjes in met boter.
Leg het deeg op de bodem van de springvorm. Je kunt het deeg hievoor uitrollen maak je kunt ook stukken op de bodem leggen en aandrukken met je vingers.
Maar met een vorm flink wat gaatjes in het deeg zodat het niet gaat rijzen in de oven.
Plaats de bodem in de oven voor 25 minuten op 170 graden

4
Done
15 minuten

Afkoelen

Laat de bodem goed afkoelen.

5
Done
5 minuten

Smeren

Wanneer ook je dulce de leche afgekoelt is kun je het blik openen en de dulce de leche uitsmeren over de koekbodem. Zorg dat overal ongeveer even veel licht en strijk het mooi vlak met een lepel.
Laat dit allemaal even koud worden in de koelkast.

6
Done
10 minuten

Chocolade

Om knapperige chocolade te krijgen moet je het tempreren. Bij tempreren verhit je chocolade en laat je het tussendoor weer afkoelen.
Hak de chocolade in stukjes en doe dit in een plastic bakje.
Zet dit bakje in de magnetron voor 20 seconden. Haal het bakje eruit en roer de chocolade (ook als dit nog niet zacht is) Doe dit daarna nog 3 keer. Wanneer de chocolade bijna helemaal gesmolten is blijf je goed roeren en kun je het over de dulce de leche gieten. Smeer goed uit met een lepel.

Laat dit nu 45 minuten koelen in de koelast. Zo kan de chocolade hard en glanzend worden. Millionairs Shortbread met Dulce de Leche

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta puttanesca
previous
Pasta Puttanesca
Zuppa Inglese
next
Italiaanse Zuppa Inglese
Pasta puttanesca
previous
Pasta Puttanesca
Zuppa Inglese
next
Italiaanse Zuppa Inglese

One Comment Hide Comments

Leuk recept! Staat ook op mijn lijstje om snel te maken.
Viel me op dat er taalfouten in staan. Maar en maak zijn verwisseld. Licht waar ligt moet staan en het is afgekoeld ipv met een t

Add Your Comment