Ingredients
-
Een plantje verse basilicum
-
1 teentje knoflook
-
30 gr Parmezaanse kaas
-
2 lepels Pijnboompitten
-
Flinke scheut Olijf olie
-
Naar smaak Zout
-
Naar smaak Peper
Directions
Zelfgemaakte basilicum pesto?
Zelfgemaakte basilicum pesto is super makkelijk om te maken! Toen ik (Mariëlla) uit huis ging heb ik de eeuwige studenten maaltijd – pasta pesto – wel vaak gemaakt! Ik was niet een typische student dus ik probeerde met mijn vriendinnen wel creatief, gezond en lekker te koken. We kookte vaak voor 6 meiden en daarom was pesto een item dat vaak terug kwam. Met pasta, op broodjes, bij de borrel, je kan het echt voor van alles gebruiken!
Destijds maakte wij niet heel vaak pesto zelf, maar dat is natuurlijk wel veel lekkerder. Je gooit alle ingredienten in de blender en Tadadaa klaar! Easy peasy toch?
Hierbij het recept voor deze wel bekende en overheelijke saus. Ken je ook toevallig de rode basilicum. Deze heeft nog meer smaak en ook perfect voor pesto van rode basilicum.
Maak er nu ook deze heerlijke gnocchi met pesto mee!
BASILICUM
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
( info allezadenkopen)
Steps
1
Done
5
|
BlendenGooi alle ingredienten in de blender en mix tot dat je een smeuïge pesto hebt. |
2
Done
10
|
Pasta pesto maken |