Ingredients
-
1x Recept van gehaktballetjes
-
1x 1x recept voor tomatensaus
-
Extra
-
8 Witte harde bolletjes
-
Bakje Cherry tomaten
-
Extra voor decoratie mini mozzarella bolletjes
-
100 gram VeldslaOf andere sla
Directions
BROODJE ITALIAANSE GEHAKTBALLETJES!
Toen wij dit gerechtje hadden gemaakt konden we maar aan één ding denken. Dit moet iedereen gewoon maken!
Soms is iets zo lekker dat je het met een grote glimlach op je gezicht zit te eten. Onze Italiaanse gehaktballetjes zijn heel populair en wanneer je dit in een tomatensausje laten garen kun je er een top broodje van maken. We bedachten ons ter plekke dat dit een super geschikt is wanneer je voor een grote groep mensen een lunch wilt voorbereiden. Een grote schaal met ons recept Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus maken en met een paar minuten heb je mooiste broodje klaar. Ze staan super gezellig op een bord en zeker weten dat niet alleen kleine kinderen hiervan smullen. Mariëlla en Maks eten deze balletjes ook regelmatig. Soms in een pastaatje, maar soms ook op een broodje, echt een feestje, maar ook gezond!
Ik (José) wilde dit eerst serveren op een doorgesneden bolletje maar je kunt wel raden dat dit heel onhandig eet. En nog erger; het ziet er totaal niet mooi uit op de foto… dat is ook niet geheel onbelangrijk voor een foodie! Na wat stoeien en vieze handen kreeg ik het idee om de balletjes gewoon in het broodje te stoppen. Het ziet er leuk uit, is makkelijk om te serveren en eet ook nog eens een stuk makkelijker! Dus vergeet het niet op deze manier klaar te maken, zo voorkom je een hoop gedoe.
Dit broodje Italiaanse gehaktballetjes kun je trouwens ook prima klaar maken met kip gehakt. Wellicht hebt je dan iets meer kruiden nodig omdat kipgehakt wat smaakloos kan zijn. Genoeg peper en zout kan wonderen doen.
Sla het gerecht maar snel op met het envelopje zodat je nooit meer hoeft na te denken op momenten dat je niet weet wat je moet eten!
Steps
1
Done
|
Gehaktballetjes in tomatensausMaak een keer het gerecht Italiaanse gehaktballetjes en de tomatensaus. (Tip: draai extra kleine gehaktballetjes) |
2
Done
3 minuten
|
BolletjesSnijd het bovenste deel van het broodje er af en haal het zachte broodjesvulling er uit zodat je een mooi bakje krijgt. Doe wat plukje sla erin en vul hem broodje met gehaktballetjes in de tomatensaus. |
3
Done
3 minuten
|
ServerenLegt de gevulde broodjes op een mooi bordje met wat salade gehalveerde cherrytomaatjes en gehalveerde mini mozzarella bolletjes. |