0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Croissant deeg XL Danerolles
1 eieren
Scheutje Zonnebloem olie
4 eetlepel Bloem
Vulling
250 gram ricotta kaas
4 eetlepel Poedersuiker
1 citroen citroenrasp
2 eetlepel Pistache nootjes Gehakt
4 Gekonfijte kers
Cronnoli – croissant cannoli

Cronnoli – croissant cannoli

cronnoli - croissant cannoli

De nieuwe lekkernij, kruising van croissant en de Siciliaanse cannoli

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Cronnoli croissant cannoli!

Wij horen je al denken, wat is toch een cronnoli? Tja dat wisten we een maand geleden ook  nog niet. @danerolles had ons gevraagd iets lekkers te maken met hun welbekende croissant deeg. Je weet wel, het blikje dat je open tikt en daar een basis croissant deeg uit springt. Een heerlijke en makkelijke manier om in een korte tijd een warm croissantje op je bord te toveren.

Wij wilden natuurlijk iets nieuws creëren en na de ontdekking van de cruffin (croissant-muffin) hebben we een heerlijke opvolger. Het is de cronnoli croissant-cannoli geworden. Eentje die natuurlijk helemaal past bij de Siciliaanse gerechten van de CookingQueens.
Het was wel even spannend, want ja je bedenkt wel iets maar gaat het ook werkelijk lukken.

Siciliaanse cannoli zijn met gezoete ricotta gevulde buisjes. Vaak afgetopt met pistache, chocolade en de welbekende rode kers. Een ware Siciliaanse delicatesse.  Het deeg van de cannoli bevat Marsala wijn en wordt om een speciaal cannoli vormpje gewikkeld en daarna gefrituurd.
Het frituren van croissant deeg was geen  succes, veel te vet, dus de tweede poging in de oven lukt prima! Met de traditionele vulling van gezoete ricotta, onze pistache nootjes uit Sicilië. Natuurlijk als kers op de taart uhhh crannoli een perfecte kerst traktatie!

Wij hebben er een Reels filmpje bijgemaakt om het makkelijk te maken. De buisjes kun je online kopen. Lijkt dit je toch iets te lastig? Met het Danerolles blikje mini croissantjes (24 stuks) kun je de lekkerste kleine hapjes maken. Gevuld met de heerlijke Cronnoli maar dan in croissant vorm.

Natuurlijk hebben we het recept voor de originele cannoli Siciliana. Zelfgemaakte Ricotta is heel makkelijk te maken voor de koekjes vulling. Wanneer je toch een keer op Sicilië bent dan zou ik de originele een keer proberen. Ze zijn te koop in de meest verschillende smaken maar onze favoriet is toch wel ricotta met pistache!

 

 

 

Steps

1
Done
1 nachtje

Ricotta

Laat de ricotta een nachtje uitlekken in een zeefje.
Je kunt de volgende dag je vulling maken.

2
Done
5 minuten

Ei, zonnebloemolie

Zet klaar:
Bakje met gekluts ei
Bakje met zonnebloemolie
Beetje bloem
Bakblik met bakpapier

3
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4
Done
10 minuten

Deeg

Open het blikje en rol het deeg uit.
Een beetje bloem op het werkblad voorkomt dat het blijft plakken.
Uit elke driehoek steek je rondje met een grote kookring (minimaal 10 cm doorsnee)

De restantjes deeg knijp je direct weer samen en hier kun je met een deegroller weer nieuwe rondjes maken.
Vet alle buisjes in met zonnebloemolie.
Rol de deegroller over het lapje deeg, zodat je het iets uitrolt en een eivormig lapje krijgt.
Rol het lapje hier over heen waar bij je het over elkaar plakt met een beetje ei.
De uiteinden even aandrukken. Wanneer je ze niet goed aandrukt laten ze los in de oven. Je kunt ze erna nog wel vullen.
Smeer al het deeg om de buisjes in met ei voor een mooie glaasje.
Leg ze met veel ruimte tussen elkaar (minimaal 5 cm) op het bakblik met bakpapier.

5
Done
15 minuten

Oven

De Cronnoli mogen 15 minuten in de oven (200 graden)
Laat de Cronnoli daarna 3 minuten afkoelen, maar haal daarna direct de buisjes voorzichtig er tussen uit.
Wannneer je te lang wacht gaan ze vastzitten aan het buisje.

6
Done
5 minuten

Vulling

Druk de uitgelekte ricotta door een zeef,
Meng met citroenrasp van 1 citroen en poedersuiker.
Doe dit in een spuitzak en vul de uiteinden van de Cronnoli.
Versier met gehakte pistachenoten en halve kers.

7
Done

Tip

Heb je geen buisjes dan kun je ook Danerolles mini croissantjes vullen met deze ricotta vulling.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Carpaccio van biet
previous
Carpaccio van chioggia biet
Amaretto stoofpeertjes
next
Amaretto stoofpeertjes
Carpaccio van biet
previous
Carpaccio van chioggia biet
Amaretto stoofpeertjes
next
Amaretto stoofpeertjes

Add Your Comment