Ingredients
-
2 Aubergine
-
2 kleine bolletjes of 4 tenenof knoflook
-
1 Citroensap
-
2 eetl Sesam pasta (tahin)
-
halve theelepel Komijn poeder
-
halve theelepel pikante paprikapoederpikant
-
naar smaak zout en peper
-
flinke scheut Olijfolie
-
paar takjes Platte peterselie
-
2 eetl granaatappel pitjes
Directions
Heerlijke baba ganoush dip!
Kennen jullie de heerlijke baba ganoush dip? Een echte Crew Favorit. In mijn (José) vlieg leven bij de KLM at ik dit regelmatig. Veel bestemmingen waren het Midden Oosten en ohh wat ben ik dol op deze keuken. Wanneer het op de kaart stond moest ik het gewoon bestellen. Niks lekkerder om na aankomst van een lange dag in het vliegtuig hangen lekker te borrelen. Vaak met de meest heerlijke baba ganoush dip ever en natuurlijk het lekkerste locale brood. Baba ganoush komt oorspronkelijk uit de Mediterrane keuken met zijn origine uit Jordanië. Zelf gemaakt heb ik het eigenlijk nog nooit en dat is best raar. Het is namelijk super simpel om te maken. Een mooie aubergine, citroensap, knoflook, tahin (sesampasta) en komijn . Omdat we een beetje pittig wel lekker vinden doen we er wat pikante paprikapoeder over. De granaatappel pitjes staan er niet alleen leuk om maar voegt net iets extra’s toe. Maak er ook wat lekker Platbrood-flatbread bij.
AUBERGINE GERECHTEN
Dat wij veel met aubergine koken dat kun je wel zien aan onze recepten. Logischer wijs checken wij dit vaak bij onze volgers of ze iets lekker of minder lekker vinden. We kwamen erachter dat je ook werkelijk echte aubergine haters bij zijn. Nou dat kunnen we best wel voorstellen. Qua uiterlijk niet, er is toch niets mooier dan deze paarse groenten? Ga je deze eenmaal garen, dan wordt de schil zwart en de binnenkant veranderd in een vies bruin goedje. De kleur is niet echt aantrekkelijk en de structuur ziet er door de ogen van een kind niet zo uit om er even lekker in te bijten. Alhoewel mijn Italiaanse nichtje Gioa is er dol op.
Ben jij een aubergine lover? Dan zijn deze gerechtjes helemaal geschikt. Aubergine rolletjes uit de oven, bloemkool aubergine curry,Aubergine schnitzel en de makkelijke plaatpizza met aubergine en courgette. Ons meest populaire en bekende gerecht is de melanzane alla Parmigiana.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
45 minuten
|
aubergineHalveer de aubergine in de lengte, en snijd er met een scherp mes wat snedes is. |
3
Done
2 minuten
|
MixenLepel de aubergine uit. Laat het heel goed uitlekken in een vergiet en duw als laatste nog even het vocht er uit met een lepel. |
4
Done
|
ServerenServeer het met wat gehakte peterselie, een scheutje van je mooiste olijfolie, een snuf paprika poeder en granaatappel pitjes. |