0 0
Heerlijke baba ganoush dip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Aubergine
2 kleine bolletjes of 4 tenenof knoflook
1 Citroensap
2 eetl Sesam pasta (tahin)
halve theelepel Komijn poeder
halve theelepel pikante paprikapoeder pikant
naar smaak zout en peper
flinke scheut Olijfolie
paar takjes Platte peterselie
2 eetl granaatappel pitjes

Heerlijke baba ganoush dip

Heerlijk dippen in de aubergine.

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Heerlijke baba ganoush dip!

Kennen jullie de heerlijke baba ganoush dip? Een echte Crew Favorit. In mijn (José)  vlieg leven bij de KLM at ik  dit regelmatig. Veel bestemmingen waren het Midden Oosten en ohh wat ben ik dol op deze keuken. Wanneer het op de kaart stond moest ik het gewoon bestellen.  Niks lekkerder om na aankomst van een lange dag in het vliegtuig hangen lekker te borrelen. Vaak met de meest heerlijke baba ganoush dip ever en natuurlijk het lekkerste  locale brood. Baba ganoush komt oorspronkelijk uit de Mediterrane keuken met zijn origine uit Jordanië. Zelf gemaakt heb ik het eigenlijk nog nooit en dat is best raar. Het is namelijk super simpel om te maken. Een mooie aubergine, citroensap, knoflook,  tahin (sesampasta) en komijn . Omdat we een beetje pittig wel lekker vinden  doen we  er wat pikante paprikapoeder over. De granaatappel pitjes staan er niet alleen leuk om maar voegt net iets extra’s toe. Maak er ook wat lekker Platbrood-flatbread bij.

AUBERGINE GERECHTEN

Dat wij veel met aubergine koken dat kun je wel zien aan onze recepten. Logischer wijs checken wij dit vaak bij  onze volgers of ze iets lekker of minder lekker vinden. We kwamen erachter dat je ook werkelijk echte aubergine haters bij zijn. Nou dat kunnen we best wel voorstellen. Qua uiterlijk niet, er is toch niets mooier dan deze paarse groenten? Ga je deze eenmaal garen, dan wordt de schil zwart en de binnenkant veranderd in een vies bruin goedje. De kleur is niet echt aantrekkelijk en de structuur ziet er door de ogen van een kind niet zo uit om er even lekker in te bijten. Alhoewel mijn Italiaanse nichtje Gioa is er dol op.

Ben jij een aubergine lover? Dan zijn deze gerechtjes helemaal geschikt. Aubergine rolletjes uit de oven, bloemkool aubergine curry,Aubergine schnitzel en de makkelijke plaatpizza met aubergine en courgette. Ons meest populaire en bekende gerecht is de melanzane  alla Parmigiana.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
45 minuten

aubergine

Halveer de aubergine in de lengte, en snijd er met een scherp mes wat snedes is.
Smeer de aubergine in met een beetje komijn en papika poeder en veel olijfolie.
Rooster ook 2 bolletjes of 4 tenen knoflook in de schil mee.
Verpak deze in aluminium folie.
Laat deze 45 minuten garen in de oven ( 200 graden) zodat het vruchtvlees goed gaar is.

3
Done
2 minuten

Mixen

Lepel de aubergine uit. Laat het heel goed uitlekken in een vergiet en duw als laatste nog even het vocht er uit met een lepel.
Het uitgelekte vruchtvlees mag in een mixertje samen met een halve theelepel komijn, paprikapoeder, tahin, sap van een halve citroen, de gegaarde knoflook zonder de schil en wat zout en peper.
Heb je geen mixertje, plet dit alles samen met een vork.
Proef als laatste voor extra toevoeging citroensap en zout en peper.

4
Done

Serveren

Serveer het met wat gehakte peterselie, een scheutje van je mooiste olijfolie, een snuf paprika poeder en granaatappel pitjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Luchtige kaiserschmarrn
previous
Luchtige kaiserschmarnn
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
next
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
Luchtige kaiserschmarrn
previous
Luchtige kaiserschmarnn
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
next
Gevuld bladerdeeg met groene groenten

Add Your Comment