Ingredients
-
1 rol bladerdeegof flummkuchen deeg
-
50 gram Spekjes
-
200 ml Crème fraiche
-
1 kleintje Rode ui
-
5 takjes Platte peterselie
-
1 handje geraspte parmezaanse kaas
-
1 el blaadjes verse tijm
-
1 theelepel Zwarte peper
Directions
Flammkuchen van bladerdeeg!
Een rol bladerdeeg hebben we standaard in de koelkast. Tja dit rolletje valt toch wel onder type gemak, handig en lekker. Zeker wanneer het weekend is, je spontaan gasten krijgt of lekkere trek hebt. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, zowel zoet als hartig.
Laten wij dit keer zin hebben in hartig. Kijkend in de koelkast vonden we nog een bakje creme fraiche, leftover spekjes en natuurlijk deze rol bladerdeeg. Dat kan maar één snack worden namelijk flammkuchen van bladerdeeg!
We hebben er nog een Italiaans tintje aan gegeven met verse Italiaanse kruiden en wat parmezaanse kaas. Sorry we kunnen het niet laten.. maar het was absoluut geen verkeerd idee! Zie hier een filmpje!
Het is jaren geleden dat we onze eerste flammkuchen aten. Volgens mij was ik (José) uitgenodigd bij een luxe golfbaan; The Dutch. Wanneer je daar komt aan rijden pakken ze je golfset al uit de auto en plaatsten ze deze alvast op hole 1 of op de driving range. De flesjes water en fruit liggen overal klaar voor gebruik en de dames kleedkamers zijn een soort van spa. Ja dat dus, en wanneer we daar een keer mogen spelen genieten we er volle teugen van. Na afloop een heerlijke borrel en daar werd dus deze flammkuchen voor ons neus gezet. En in die tijd enorm hip borrelhapje. Sindsdien zijn we groot fan en eerlijk gezegd hebben we dit tot vandaag niet eerder zelf gemaakt.
Probeer ook eens de plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of de plaatpizza met aubergine en courgette. liever zoet dan is de Appel plaattaart met amandelspijs verrukkelijk.
Een flammkuchen heeft normaal geen bladerdeeg bodem, maar meer heel dun uitgerold brooddeeg zonder gist. Geen tomatensaus maar daarvoor in de plaats creme fraiche. Een kruising tussen een quiche en pizza lijkt het wel. Oorspronkelijk komt het uit de Elzas in Frankrijk aan de grens van Duitsland.
*Tegenwoordig heb je kant en klaar flammkuchen deeg op de rol. Heerlijk toch!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven verwarmenVerwarm de oven voor op 210 graden. |
2
Done
5 minuten
|
BladerdeegRol de bladerdeeg rol uit. |
3
Done
35 minuten
|
OvenLeg de flammkuchen inclusief het bakpapier op een bakblik. |
4
Done
|
TIPWij hebben bladerdeeg gebruikt maar er is ook al kant en klaar flammkuchen deeg in de super!! |