Ingredients
-
Bodem
-
1 half pak Lange vingers
-
80 gram Roombotergesmolten
-
Roomlaag
-
250 ml Slagroom
-
250 gram Mascarpone
-
200 gram Monchou
-
3 eetlepel Aardbeienjam
-
Extra
-
2 Espresso
-
flinke scheut Amaretto
-
1 blikje Aardbeien in blik
-
half pak Lange vingers
Directions
Tiramonchou taart met aardbeien.
Kennen jullie het verhaal van Jo die een tiramonchou taart met aardbeien verjaardagstaartje voor haar zoon wilde maken? Het verrukkelijke taartje was helemaal goed gelukt, alleen vergat mams het taartje mee te nemen. Tja dat is een typische Jo actie, maar gelukkig had Mariëlla snel een alternatief meegenomen.
Over tiramonchou gesproken, laatst hebben we al zoiets taartje gemaakt. Oehlala wat was deze verrukkelijk. De Tiramonchou taart met kersen is ontstaan omdat de Queens ontzettend dol zijn op monchou taart en tiramisu. Met als gevolg een soort kruising van beide taartjes. Wanneer je niet kunt kiezen kun je maar beter je twee lievelingssmaken samen brengen. Wij vinden dat een ouderwetse monchou taart gemaakt moet worden met een zoete kersen uit blik. Vandaag kozen we voor de overheerlijke zoete aardbeien versie.
Met een heerlijke bodem van lange vingers, daarop een laagje gelei zonder de aardbeien. Vervolgens een goddelijke laag room van slagroom, mascarpone, monchou en vruchtenjam. Gevolgd door een tussenlaag van lange vingers gedoopt in een mengsel van espresso en Amaretto. Afgetopt met room en natuurlijk die mierzoete aardbeien. Wanneer jij nu begint te kwijlen kunnen wij alleen maar zeggen snel opslaan bij het paperclipje voor je eerstvolgende feestje!
Om nog heel even terug te komen op het verjaardagsfeestje van zoonlief. Na 25 jaar mochten de Queens eindelijk officieel op lunch bezoek komen. Er zou heerlijk worden gekookt door Giacomo en zijn vriendin. Er werd wel heel lief gevraagd of Mariëlla het borrel hapje mee wilde nemen en moeders een nagerecht. Haha hier moesten wij wel om lachen. De birthday boy heeft een half uur lang pistache nootjes zitten pellen met zijn vriendinnetje. We zijn verwent met een heerlijke pistache pesto pasta. We hebben gesmuld, en wellicht moeten we even melden dat pistachenootjes ook gepeld te koop zijn.
Steps
1
Done
|
Springvorm |
2
Done
1 minuut
|
Espresso AmarettoZet twee kopjes espresso en meng dit met een scheut Amaretto. |
3
Done
2 minuten
|
Bodem |
4
Done
4 minuten
|
Mascarpone monchou slagroom jamKlop de slagroom lobbig, en mix dan de mascarpone, monchou en jam erdoor. |
5
Done
|
Aardbeien gelei |
6
Done
|
Roommengsel |
7
Done
2 minuten
|
Lange vingers |