0 0
Cantuccini ijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
175 gram Gecondenseerde melk
500 ml Slagroom
150 gram Cantuccini koekjes

Cantuccini ijs

Met maar 3 ingrediënten!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Cantuccini ijs!

Ben je dol op koekjes en ijs dan hebben wij voor jullie het allerlekkerste cantuccini ijs dat er bestaat. Wat ook heel leuk is om te melden, dat het super snel klaar is. Ook hoef je geen ijsmachine te gebruiken. Kijk nu hebben we je aandacht!

Wanneer  wij op vakantie in Italië zijn en direct de hele supermarkt plunderen dan liggen er altijd wel koekjes in het boodschappen mandje. Onze favoriete koekjes zijn de Italiaanse cantuccini koekjes. Een paar weken geleden hebben we de cantuccini weer ouderwets zelf gebakken. Echt leuk om een keer te proberen want het enige is wat je doet is alles in ingrediënten bij elkaar doen. Even kneden er twee rollen van draaien en bakken maar. Zo snel en makkelijk heb je koekjes nog nooit gemaakt.
Kijk maar snel naar dit filmpje!

Het ijs van vandaag is net zo simpel. Het enige wat je nodig hebt is slagroom, gecondenseerde melk en je favoriete koekje. Je klopt de slagroom lollig maar niet stijf. Hier klop je nog een halve minuut de gecondenseerde melk uit het blikje door en fijn gehakte koekjes. Wij laten het een nachtje vriezer en voordat je het serveert laat je het even ietsje zacht worden.
Heb je een ijsmachine dan kun je die natuurlijk heel goed gebruiken. Zelf hebben wij er eentje maar dit ging prima zonder. Tja je moet iets langer wachten maar dat geduld hebben we wel. Het enige wat we anders hadden willen doen is gelijk twee baken maken. Het was zo een succes dat het veel te snel op was. Wij zien je graag jouw versie van zelfgemaakte ijs terug. En voor nu geniet er lekker van!

Gecondenseerde melk

Om zelf ijs te maken heb je maar drie ingrediënten nodig. Dit zijn vet, suiker en lucht.Door de slagroomluchtig te kloppen heb je al de lucht te pakken. Gecondenseerde melk heeft de juiste vetten en de suiker. Deze blikjes zijn te koop in de supermarkt. Wij hebben de helft gebruikt en de rest ingevroren voor de volgende bak ijs.

Op de website vind je nog meer lekker ijs, gemaakt op verschillende manieren. Kijk snel naar ons citroen basilicum ijs.

Steps

1
Done
3 minuten

Slagroom

Klop de slagroom romig maar niet stijf.

2
Done

Gecondenseerde melk

Schenk de gecondenseerde melk erbij en mix nog een halve minuut door.

3
Done

Koekjes

Hak de koekjes in kleine stukjes.
Roer dit door het slagroommengsel.

4
Done

Vriezen

Schenk het mengsel in een bakblik of andere bak. Laat dit minimaal vier uur invriezen.

5
Done

Serveren

Haal een half uur voor het serveren uit de vriezer.

6
Done

Tip

Je kunt met dit basis recept eindeloos variëren.
Doe er misschien extra nootjes door of een ander koekje.
*Je hebt voor dit recept niet een heel blikje gecondenseerde melk nodig. Vries het in voor de volgende bak ijs.
Ook kleine stukjes fruit is een optie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta Nerano
previous
Pasta Nerano
balsamico aardbeien van de barbecue
next
Balsamico aardbeien van de barbecue
Pasta Nerano
previous
Pasta Nerano
balsamico aardbeien van de barbecue
next
Balsamico aardbeien van de barbecue

Add Your Comment