0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kippen drumsticks
500 gram Kippendijen
1 grote Uien
1 Wortel
1 stengel Bleekselderij
6 Tomaten
2 blik Gepelde tomaten De Mutti met kleine tomaatjes zijn super hiervoor
2 tenen knoflook
4 blaadjes Laurierblaadje
2 eetlepels Boter
2 takjes Rozemarijn
Naar smaak zout en peper
Zonder pit Olijven Zwarte, groene alles mag
Paar takjes Platte peterselie
Halve fles( Italiaanse ? Rode wijn

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pollo alla Cacciatora

Pollo alla Cacciatora

Een heerlijke stoof, die past bij grote gezelschappen aan tafel

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pollo alla Cacciatora

Vandaag weer verrukkelijk comfort food. Een heerlijke pollo alla cacciatora.  Nu de herfst is begonnen eten we het liefst van die heerlijke stoof gerechten. Pollo alla Cacciatora  oftewel Jagerstoof is echt een familie gerecht, wij maken het heel vaak, zeker als we grote gezelschappen aan tafel krijgen. Een gerecht dat je lekker van te voren kan klaarmaken, en paar dagen later gaat eten. Wat meestal het geval is bij deze pruttelpotjes mag  je het echt wel een dag later eten zodat de smaak beleving optimaal is.

Cacciatora betekent jager, en deze maaltijd werd gemaakt door de jagersvrouw. Wij kunnen er wel iets bij voorstellen, de jagers die de hele dag buiten zijn en dan worden verwelkomd met kippenstoof.

Wij kregen van @hetzeeuwsehert die naast heerlijk hertenvlees ook prachtige producten van de kip hebben onder andere drumsticks en kippendijen.
Allemaal van hun boerderij in het midden van Zeeland. Ga deze Pollo alla Cacciatore , Jagersstoof maar snel maken.

( kijk snel op een website www.dezeeuwsekip.nl hoe je dit kan bestellen)

Naast deze jagers stoof hebben nog veel meer comfort food. Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queens is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kip gerecht komt van Sicilië. De gebakken kip is afgeblust met de Marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn. Heb jij al trek. Kijk maar eens naar het recept.

Romige kip met venkel en doperwtjes is ook fantastisch. Deze smaken bij elkaar zijn altijd goed. Wanneer je niet zo bekend bent met venkel is het erg leuk om dit een keer te proberen. Je zult je verbazen over de zalige smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank.  Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.

Buon Appetito!

 

Steps

1
Done

Kip marineren

Het allerlekkerste is de kip marineren voor extra smaak. Zout en peper de kip en doe deze in een pan. Voeg laurierblad, geplette knoflook, rozemarijn en wijn toe. Zoveel wijn dat de kip ondergedompeld is.
Een uurtje is prima een nachtje beter?

2
Done

Snijden

Snijd een ui fijn, je bleekselderij en wortel in stukjes.
Laat de kip uitlekken en dep droog, vang het vocht op... niet weggooien.
Bepoeder de kip met bloem en bak deze aan in de olijfolie en boter.
In een braadpan fruit je de ui samen met de wortel en bleekselderij, tomaat en een knoflook teen.
Doe de aangebakken kip hierbij samen met het restant wijn marinade. Doe er nog 2 blikken met tomaatjes in blik, en de olijven.

3
Done
2 uur

Oven

Laat de pan een uurtje of langer op laag vuur sudderen, of in de oven ( 180 graden ), af en toe checken dat ie niet teveel inkookt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pumpkinspice latte
previous
Pumpkin spice latte
next
Romige champignon pasta met broodkruim
Pumpkinspice latte
previous
Pumpkin spice latte
next
Romige champignon pasta met broodkruim

Add Your Comment