Ingredients
-
500 gram Kippen drumsticks
-
500 gram Kippendijen
-
1 grote Uien
-
1 Wortel
-
1 stengel Bleekselderij
-
6 Tomaten
-
2 blik Gepelde tomatenDe Mutti met kleine tomaatjes zijn super hiervoor
-
2 tenen knoflook
-
4 blaadjes Laurierblaadje
-
2 eetlepels Boter
-
2 takjes Rozemarijn
-
Naar smaak zout en peper
-
Zonder pit OlijvenZwarte, groene alles mag
-
Paar takjes Platte peterselie
-
Halve fles( Italiaanse ? Rode wijn
Directions
Pollo alla Cacciatora – jagerstoof
Vandaag weer verrukkelijk comfort food. Een heerlijke pollo alla cacciatora – jagerstoof . Nu de herfst is begonnen eten we het liefst van die heerlijke stoof gerechten. Pollo alla Cacciatora oftewel Jagerstoof is echt een familie gerecht, wij maken het heel vaak, zeker als we grote gezelschappen aan tafel krijgen. Een gerecht dat je lekker van te voren kan klaarmaken, en paar dagen later gaat eten. Wat meestal het geval is bij deze pruttelpotjes mag je het echt wel een dag later eten zodat de smaak beleving optimaal is.
Cacciatora betekent jager, en deze maaltijd werd gemaakt door de jagersvrouw. Wij kunnen er wel iets bij voorstellen, de jagers die de hele dag buiten zijn en dan worden verwelkomd met kippenstoof.
Wij kregen van @hetzeeuwsehert die naast heerlijk hertenvlees ook prachtige producten van de kip hebben onder andere drumsticks en kippendijen.
Allemaal van hun boerderij in het midden van Zeeland. Ga deze Pollo alla Cacciatore , Jagersstoof maar snel maken.
( kijk snel op een website www.dezeeuwsekip.nl hoe je dit kan bestellen)
Naast deze jagers stoof hebben nog veel meer comfort food. Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queens is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kip gerecht komt van Sicilië. De gebakken kip is afgeblust met de Marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn. Heb jij al trek. Kijk maar eens naar het recept.
Romige kip met venkel en doperwtjes is ook fantastisch. Deze smaken bij elkaar zijn altijd goed. Wanneer je niet zo bekend bent met venkel is het erg leuk om dit een keer te proberen. Je zult je verbazen over de zalige smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank. Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.
Buon Appetito!
Steps
1
Done
|
Kip marinerenHet allerlekkerste is de kip marineren voor extra smaak. Zout en peper de kip en doe deze in een pan. Voeg laurierblad, geplette knoflook, rozemarijn en wijn toe. Zoveel wijn dat de kip ondergedompeld is. |
2
Done
|
SnijdenSnijd een ui fijn, je bleekselderij en wortel in stukjes. |
3
Done
2 uur
|
OvenLaat de pan een uurtje of langer op laag vuur sudderen, of in de oven ( 180 graden ), af en toe checken dat ie niet teveel inkookt. |